València

Joan Ribó és investit alcalde de València i certifica el final de l'era Barberá

Ribó ha estat elegit nou alcalde amb el suport de 17 regidors

RedaccióActualitzat

Joan Ribó ja és el nou alcalde de València. Amb el suport de 17 regidors, el candidat de Compromís ha certificat el final de 24 anys d'alcaldia de Rita Barberá.

Ribó ha estat escollit alcalde amb els vots a favor de la coalició que encapçala, Compromís per València, i també del Partit Socialista del País Valencià i de València en ComúHan votat a favor dels seus respectius candidats els regidors del Partit Popular i de Ciutadans.

Ribó agafa el relleu de Barberá després de vint-i-quatre anys com a alcaldessa, vint dels quals han estat amb majoria absoluta. Barberá va renunciar divendres a l'acta de regidora i s'ha estalviat així la imatge protocol·lària del traspàs de poders i el lliurament de la vara a Ribó.

Com a curiositat de la jornada, Ribó ha presidit la mesa encarregada d'investir-lo. La mesa es forma amb els membres més grans i més joves del consistori i a Ribó li ha tocat fer el recompte dels vots que finalment l'han fet alcalde.

La investidura de Ribó s'ha seguit amb expectació als afores de l'ajuntament de València. Desenes de persones han celebrat la votació i han aclamat l'alcalde quan s'han obert les portes del consistori.

Durant el seu discurs, Ribó ha remarcat que s'inicia un nou temps i un canvi de cicle a la ciutat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut