Barcelona

Joan Puigcercós defensa un govern de concentració si hi ha sentència adversa sobre l'Estatut

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat la possibilitat que hi hagi un govern de concentració a Catalunya, que inclogués CiU, si hi ha una sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC) que després de gairebé quatre anys i cinc esborranys fallits de sentència debat sobre el recurs del PP a l'Estatut. Puigcercós ha dit que un govern de concentració no seria "impensable", però hi ha posat condicions. Diu que els objectius dels partits que l'integressin haurien d'estar ben definits. El líder d'ERC ho ha dit aquest dilluns en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Actualitzat
Si la sentència del TC arribés abans dels comicis al Parlament de Catalunya, previstos per la tardor, Puigcercós ha negat que ERC hagi d'abandonar necessàriament el govern pel fet de dir que no acatarà la sentència del TC. El líder d'ERC ha afegit que és partidari d'acabar la legislatura tot i admetre que es podria finalitzar abans d'hora si es donés la circumstància que el TC dictés sentència al juny.

El president d'ERC també ha dit que treballarà perquè el document que el Parlament aprovi sobre la resposta al TC sigui de màxims. Els partits negocien una resolució al Parlament de Catalunya que tingui el suport de la majoria de la Cambra i que insti el PP i el PSOE a renovar els quatre membres del TC que tenen el mandat caducat. CiU i ERC demanen que la resolució també exigeixi un canvi a la llei orgànica del TC per impedir que es pugui pronunciar sobre estatuts ratificats pels ciutadans.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut