El president d'ERC, Joan Puigcercós, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Els republicans discutiran l'oferta de Reagrupament al consell nacional. (Foto: ACN)
Vilafranca de Bonany

Joan Puigcercós defensa la independència com a única opció possible per als ciutadans de Catalunya

"La independència s'ha de pensar amb la butxaca, no només amb el cor, no només amb el cap." El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, s'ha mostrat contundent i ha assegurat que ara és el moment d'apostar pel sobiranisme. Segons Puigcercós, després de la visita del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aquest divendres a Barcelona, s'ha posat de manifest que l'única opció que tenen els ciutadans catalans és apostar per la independència.

Actualitzat
Pel president d'ERC, el discurs que Zapatero ha pronunciat davant del fòrum Tribuna Barcelona no s'adequa a la situació real de Catalunya. A més, per Puigcercós, després de la retallada en infraestructures, tan necessàries per a la recuperació econòmica del país, ha quedat palès que el president espanyol no és realista.

Davant d'això, el líder d'ERC aposta per la via sobiranista com a única opció possible i assegura que aquesta no només s'ha de reclamar amb una finalitat sentimental, sinó també econòmica. Segons Puigcercós, el "malbaratament dels diners de Catalunya" que es fa des del govern central fa que sigui necessari pensar en la independència "amb la butxaca, no només amb el cor, no només amb el cap". En aquest sentit, ha remarcat que el sobiranisme és imprescindible "econòmicament, políticament, culturalment i socialment".
Anar al contingut