El Vaticà

Joan Pau II aspira al "top 10" de canonitzacions més ràpides de l'Església

El papa Joan Pau II va morir el 2 d'abril de 2005. Sis anys i un mes després és proclamat beat pel seu successor, Joseph Ratzinger. Aquest pas obre el camí cap a una canonització que sembla segura, tot i que caldria certificar un nou miracle de Karol Wojtyla. Si es produeix i es manté el ritme actual, Joan Pau II podria entrar en el "top 10" de canonitzacions de tota la història de l'Església.

Actualitzat
De moment, la beatificació de Joan Pau II ja és una de les més ràpides. Ha trigat sis anys, com la de Teresa de Calcuta. De fet, el papa Wojtyla és un dels beats exprés de l'Església contemporània. A l'època medieval, la santedat per aclamació era un camí més habitual, però amb la modernitat, la cúria va imposar calma al procés. El 1983, el mateix Joan Pau II es va encarregar d'establir una via ràpida de beatificació per demostrar que la santedat és present en el món dels nostres dies.

Els sants més ràpids daten de l'any 1100 i 1200, tot i que hi ha un cas peculiar, precisament el més ràpid de tots: sant Dimes, el bon lladre. El va canonitzar el mateix Jesús des de la creu, el mateix dia que va morir.

Sant Domènec de Guzmán marca el tall amb 12 anys i 11 mesos. Queda en onzè lloc i fora del rànquing sant Canut, patró de Dinamarca, que va ser canonitzat 15 anys després de mort.

Aquest és el "top 10" de sants més precoços:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut