Joan Ollé, durant la presentació al TNC de l'obra "En la solitud dels camps de cotó" (ACN / Pau Cortina)
Joan Ollé, durant la presentació al TNC de l'obra "En la solitud dels camps de cotó" (ACN / Pau Cortina)

Joan Ollé es defensa i nega haver tingut cap "comportament legalment reprovable"

En un text enviat a "El Periódico", Ollé assegura que mai ha tingut "cap tipus de relació sentimental ni sexual" amb alumnes

Actualitzat

Un mes després que es fessin públiques les acusacions d'assetjament sexual i abusos a l'Institut del Teatre, moltes de les quals implicaven Joan Ollé, el dramaturg ha negat haver tingut mai cap "comportament legalment reprovable" amb els alumnes.

Ho ha fet amb un text que ha enviat al diari "El Periódico", mitjà amb el que col·labora des de fa anys, i en el que assegura que mai ha pretès "obtenir cap avantatge" de la posició de docent.

En el redactat Ollé, que va ser professor a l'Institut del Teatre durant quatre dècades, diu que va "confraternitzar" amb alumnes fora de classe però assegura que ningú li ha dit mai "que s'hagi sentit molest, ofès o maltractat" pels seus actes:

"Tinc l'absoluta convicció que mai he comès cap comportament legalment reprovable cap a ells, però em resulta ara evident que si la meva manera d'ensenyar i de comunicar ha pogut fer mal, de manera no intencionada, a algú, demano perdó tant als que m'han denunciat com als que no ho han fet."

Segons assegura "El Periódico", que no ha publicat el text íntegre, sinó només fragments, Ollé ha volgut fer públic el seu punt de vista d'aquesta manera després de declarar davant la Comissió per a la Prevenció de l'Assetjament Sexual.

És una comissió de la Diputació de Barcelona, de la qual depèn l'Institut del Teatre, i la seva declaració sobre els casos d'assetjament destapats pel diari "Ara" va ser divendres passat.

Façana de l'edifici de l'Institut del Teatre
Façana de l'edifici de l'Institut del Teatre (ACN / Joana Garreta)

 

"Cap tipus de relació sentimental ni sexual" amb alumnes

En el text, Ollé també assegura que "mai" ha mantingut "cap tipus de relació sentimental ni sexual" amb alumnes, "en cap cas, sota cap circumstància", i ho defineix com "una línia vermella que mai he trepitjat":

"Malgrat que els meus alumnes han sigut sempre majors d'edat i amb capacitat de consentiment, per mi aquesta ha sigut una línia vermella que mai he trepitjat."

En el text Ollé, que demana que no se'l condemni "abans de ser jutjat", diu que està disposat a "discutir, valorar, donar la raó" i, "si fa falta", tornar a disculpar-se amb els que considerin que alguns aspectes de la seva "personalitat pedagògica" no són "els més adequats" i s'han sentit "ferits".

 

Arran de les denúncies sobre suposats abusos sexuals, l'Institut del Teatre va apartar Ollé de les seves funcions de docent. Pocs dies després va dimitir la directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, juntament amb tota la direcció d'Art Dramàtic del centre.

Fins ara, l'únic que havia fet públic Ollé sobre aquest cas va ser una brevíssima nota en què reclamava la presumpció d'innocència, i que va publicar el perfil de Twitter d'un programa en el que també col·labora, "Aquí, amb Josep Cuní", de l'emissora SerCatalunya.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Teatre
Anar al contingut