Vic

Joan Laporta crida a la participació i demana el "sí" en un acte final de campanya de les consultes sobiranistes

La plataforma Osona Decideix ha fet l'acte de final de campanya a la plaça Major de Vic. Osona és la comarca on més consultes sobiranistes s'han convocat aquest diumenge i on estan cridats a votar un major nombre d'electors. El primer d'intervenir als parlaments ha estat el director executiu de l'entitat osonenca i exvocal del Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena, que ha insistit en la legalitat de la consulta. Tena ha afirmat que en democràcia "res és superior a la força del poble" i s'ha mostrat confiat que s'aconseguirà un "gran resultat" a favor de la independència. A l'acte també hi ha participat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha demanat que es voti a favor de la independència de Catalunya a les consultes del 13-D per una qüestió de "dignitat" com a poble.

Actualitzat
Joan Laporta ha estat el principal orador de l'acte de clausura d'Osona Decideix, la plataforma que coordina els 34 municipis d'Osona que diumenge faran la consulta. Segons Laporta, les consultes i el moviment que han generat són una "oportunitat única" per demostrar al món que Catalunya és "viva" i que té una dignitat nacional que "ha despertat".

Laporta ha apel·lat a la mobilització "necessària" davant d'un estat que "no resol els problemes socials, econòmics, lingüístics i identitaris" de Catalunya.

Anteriorment, l'exvocal del CGPJ, Alfons López Tena, ha dit que l'organització osonenca ha demostrat que pot exercir d'estat perquè "ni l'Estat espanyol ni la Generalitat" han pogut impedir el referèndum perquè "compleix totes les lleis".

El jurista ha assegurat que és ''tan legítim i català" el que defensa la independència com aquell que té com a argument que Catalunya ha de continuar dins d'Espanya perquè en democràcia "no hi ha res superior a la voluntat popular".


Anar al contingut