Barcelona

Joan Coscubiela, Santiago Dexeus i Ana María Matute, creus de Sant Jordi 2009

La Generalitat ha decidit concedir la distinció de la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i a 15 entitats que han destacat pels serveis que han prestat a Catalunya. D'entre les personalitats en destaquen l'advocat laboralista i líder sindical Joan Coscubiela, els metges Santiago Dexeus i Lluís Barraquer i l'escriptora Ana María Matute. També ha concedit el guardó al periodista Enric Frigola, que va ser subdirector de Catalunya Ràdio, a més d'altres càrrecs que va ocupar a les emissores de la CCMA. Entre les entitats hi ha la Caixa d'Estalvis de Sabadell, la Fundació Ajuda i Esperança, la Unió Esportiva Sant Andreu i la Fundació Alfons Comín.

Actualitzat
El Departament de Cultura motiva la concessió a l'advocat laboralista i dirigent sindical Joan Coscubiela com a "defensor destacat dels drets econòmics i socials dels treballadors i defensor de les llibertats durant el franquisme des del seu càrrec de secretari general de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, un càrrec que va ocupar des del 1955 fins al 2008".

El metge Santiago Dexeus ha estat reconegut per "la seva contribució en el camp mèdic, que ha posat Catalunya a la capçalera dels països més avançats en la recerca i pràctica de l'obstetrícia i ginecologia". Pel que fa a l'escriptora Ana María Matute, per "la qualitat de la seva obra narrativa, amb una rara combinació de denúncia social i missatge poètic", a més de ser "una escriptora posseïdora de prestigiosos guardons i una de les primeres autores en llengua castellana".

Consulta la llista completa de persones i entitats guardonades

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut