El rei emèrit saluda amb la mà en arribar a casa del seu amic a Sanxenxo
El rei emèrit ja va escollir Sanxenxo per al seu primer viatge a Espanya en dos anys (Reuters/Pedro Nunes)

Joan Carles I tornarà a Espanya la setmana que ve en una visita de quatre dies

El rei emèrit assistirà a una regata de la Copa d'Espanya a Sanxenxo, a Pontevedra

La segona visita del rei emèrit a Espanya des que va marxar als Emirats Àrabs Units, l'agost del 2020, ja té data: la setmana que ve. I també destí: Joan Carles I tornarà a la ciutat gallega de Sanxenxo, on ara farà un any va passar un cap de setmana de regates

I això és justament el que farà, assistir a una regata de la Copa d'Espanya que se celebrarà en aquesta localitat i en què participa el seu vaixell, el Bribón. Abans, segons ha avançat el diari El Mundo, viatjarà a Londres per assistir a un dinar privat amb el rei Carles III, poc abans de la seva coronació, prevista el 6 de maig.

La Casa del Rei no ha informat si, com va fer en l'anterior ocasió, està previst o no que Joan Carles visiti després el Palau de la Zarzuela. La durada de la visita és de quatre dies.

Fa un any, aquell va ser el retrobament de l'emèrit amb Felip VI en dos anys. En un comunicat, s'explicava que havien mantingut una conversa "sobre qüestions familiars" i que també havien parlat d'esdeveniments de la societat espanyola des que el rei emèrit va marxar a Abu Dhabi.

Joan Carles I va marxar sense donar les explicacions que li havia reclamat La Moncloa ni va aclarir res sobre les polèmiques que l'envolten. De fet, quan un periodista va preguntar-li si pensava fer-ho, Joan Carles va respondre: "Explicacions de què?"

Lluny de ser un viatge de perfil baix, la visita va estar marcada pels focus constants.
 

Trobades en dos funerals

Felip VI i el rei emèrit s'han tornat a veure en dues ocasions més. La primera va ser amb motiu del funeral d'Isabel II a Londres a finals de setembre. Aleshores, el protocol britànic va fer que Felip VI i Letícia fossin asseguts al costat de Joan Carles i Sofia, en la primera imatge de tots junts en anys.

La segona va ser en un altre funeral, en aquest cas el de Constantí, antic rei de Grècia i germà de la reina Sofia.     

ARXIVAT A:
BorbonsCasa Reial espanyola
Anar al contingut