Joan Carles I, més a prop que el jutgin al Regne Unit: no pot recórrer la seva immunitat
El rei emèrit Joan Carles I

Joan Carles, més a prop del judici al Regne Unit: no li accepten el recurs per la immunitat

L'exmonarca encara pot demanar un permís per recórrer el dictamen directament al Tribunal d'Apel·lació, i els seus advocats ja ho estan tramitant

RedaccióActualitzat

El jutge britànic Matthew Nicklin, del Tribunal Superior de Londres, ha rebutjat aquest dimarts permetre que el rei emèrit, Joan Carles I, recorri la decisió que va dictar la setmana passada.

El jutge va determinar dijous passat que el rei emèrit espanyol no té immunitat, i que, per tant, se'l pot jutjar al Regne Unit. Tot plegat, arran de la demanda per presumpte assetjament presentada per la seva examant Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Tot i això, l'exmonarca encara té una última opció: podrà demanar el permís per recórrer aquest dictamen directament davant el Tribunal d'Apel·lació, cosa que els seus advocats ja han indicat que faran.

Rei i Corinna
Corinna Larsen, en una imatge d'arxiu amb Joan Carles I, acusa el rei emèrit d'assetjar-la durant 8 anys

A la seva demanda, Corinna Larsen acusa Joan Carles I d'assetjament continuat des del 2012 fins al 2020 i demana una indemnització pels suposats danys soferts, de quantitat desconeguda.

Larsen també descriu amenaces, difamacions, vigilància il·lícita encoberta, seguiments i intervencions il·legals al mòbil i als ordinadors per part dels serveis d'intel·ligència espanyols i d'agents vinculats al rei emèrit. Aquestes accions, segons la demandant, "van amenaçar" la seva seguretat i la dels seus fills.

ARXIVAT A:
JudicialMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut