Artur Mas, a primera fila amb personalitats destacades.
Artur Mas, a primera fila amb personalitats destacades.
Madrid

Joan Carles I, la infanta Cristina i IU, ICV, ERC, Amaiur i el BNG, els absents en la proclamació oficial de Felip VI

Diputats de les dues cambres i altes institucions de l'Estat són presents en la proclamació oficial del nou monarca

Redacció Actualitzat

Diputats de les dues cambres i altes institucions de l'Estat són presents a la proclamació oficial del nou monarca. Finalment, el president Artur Mas hi ha assistit. Ho ha fet des de la tribuna de convidats juntament amb la resta de presidents autonòmics i s'ha assegut al costat del president basc, Íñigo Urkullu, i el gallec, Alberto Núñez Feijóo, a primera fila.

Una primera fila que també han ocupat la reina Sofia i la infanta Elena, així com les germanes del rei Joan Carles I; els expresidents del  govern espanyols Felipe González, José  María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez.

En la tribuna de convidats, també hi han assistit els expresidents del Congrés José Bono i Manuel Marín; la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre i el president del Tribunal de Cuentas, Ramón Álvarez de Miranda; el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce; el president de la Conferència Episcopal  o els pares de la  Constitució Miquel Roca, Miguel Herrero, Rodríguez de Miñón i Pedro Pérez Llorca.

També ho han fet el líder de la patronal, Juan Rosell; el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, i el dirigent de CCOO, Fernando Lezcano; la Defensora del Poble, Soledad Becerril; o  la que va ser mestra de Felip VI, Carmen Iglesias. Entre els convidats, a més, hi ha el jugador de bàsquet Pau Gasol,  entre molts d'altres.

L'absència més destacada ha estat la de Joan Carles I, que no ha volgut assistir a la cerimònia per no prendre protagonisme al seu fill. Tampoc hi era la infanta Cristina, esquitxada pel "cas Nóos". Però no ha estat l'única. També han faltat els diputats i senadors de formacions com IU, ICV, ERC, Amaiur i el BNG, entre d'altres.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut