Joan Carles i Corinna
Joan Carles i Corinna

Joan Carles hauria donat a Corinna arxius del CNI amb "dades sòrdides" de personalitats

Serien centenars de milers de documents per protegir-la per si el rei moria

RedaccióActualitzat

Continua el degoteig de filtracions a la premsa d'informacions sobre l'amiga de Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Aquest divendres el digital El Español publica una informació que afirma que l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, ara a la presó, va escriure una carta a Mariano Rajoy explicant-li que Corinna tenia còpia de centenars de milers de documents d'un arxiu del CNI anomenat JANO.

Aquests documents secrets els hi hauria donat el mateix Joan Carles I quan era rei d'Espanya, i consistirien en gairebé un milió de "fitxes individuals" amb "les dades més sòrdides i fosques" de "les personalitats més rellevants" del país.

 

"Perquè ningú prengués represàlies"

Segons la carta de Villarejo a Rajoy, de la qual el digital assegura que en té còpia però no en facilita la data, el rei li hauria donat aquests documents a Corinna per protegir-la si ell moria:

"La mateixa princesa Corinna em va manifestar que la documentació l'hi va donar personalment el rei en un moment en què els seus problemes de salut li van fer pensar que la seva vida estava en risc."

"Els li va donar com a garantia a la seva estimada perquè ningú mai prengués represàlies contra ella quan estigués sola."

Notícia relacionada: Corinna diu que el rei Joan Carles la feia servir de testaferro per amagar patrimoni

 

Encàrrec del CNI a Villarejo

L'excomissari, a la carta, asseguraria que el CNI li va encarregar contactar amb Corinna per recuperar-los. Segons afirma el diari, Villarejo va rebre l'encàrrec del mateix general Félix Sanz Roldán, director del CNI des del 2009 i encara en el càrrec:

"Vaig aconseguir guanyar-me la confiança de Corinna presentant-me davant d'ella com el seu aliat i com a enemic del general."

"Al principi ho vaig aconseguir, però no vaig poder culminar la meva missió, i malgrat que el CNI estava informat puntualment de totes les actuacions que feia, el general es devia sentir traït i a partir d'aquell moment la meva vida es va convertir en un infern."

En l'intent, però, Villarejo hauria aprofitat per gravar les converses amb ella que ara s'estan filtrant a la premsa.

Notícia relacionada - març 2013: El CNI nega qualsevol vinculació amb Corinna i l'agència Método 3

 

L'AVE a la Meca i Nóos

Ja s'han publicat força fragments d'aquestes converses que comprometen el rei emèrit: en les més recents, publicades també per El Español, Corinna afirma que Joan Carles I hauria cobrat comissions d'empreses espanyoles per aconseguir la construcció de l'AVE a la Meca.

I també explica que hauria estat testimoni de com el rei demanava diners per a Nóos, l'empresa del seu gendre Iñaki Urdangarin i per l'activitat de la qual està complint una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó.

Les gravacions les va trobar la policia durant els escorcolls als domicilis de Villarejo i estan en mans del jutjat de l'Audiència Nacional que investiga el seu cas.

Corinna i Villarejo es desvinculen

Tant l'autor de les gravacions com la gravada s'han queixat de la filtració de les converses. Corinna ha assegurat que és una "campanya de descrèdit" contra ella per motivacions polítiques.

Per la seva banda, l'advocat de Villarejo, que és en presó preventiva incondicional des del novembre acusat de formar part d'una xarxa internacional de corrupció econòmica, ha enviat un escrit al jutjat negant que sigui l'origen de les filtracions.

Notícia relacionada - gener 2013: Impliquen Corinna, l'amiga del rei, en les activitats d'Urdangarin

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut