"Jo convoco" i "Volem votar": la xarxa s'organitza per defensar l'1-O

L'activisme també s'organitza a la xarxa per donar suport al referèndum de l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

126.000 firmes, 40.000 suports, més de 700 ajuntaments... Són les xifres que es mouen a la xarxa per defensar el referèndum de l'1 d'octubre. Han sorgit diverses iniciatives per recollir suports a l'1-O.

La més significativa és JoConvoco.cat, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana. En poc més de 48 hores, ha recollit més de 126.000 firmes per  fer costat al president i al govern de Catalunya en la convocatòria del referèndum.

La pàgina web que es va posar en marxar dijous passat, poc després que s'aprovés la llei del referèndum i es firmes el decret de convocatòria, permet a tothom qui ho vulgui firmar la llei i el decret com un membre més del govern.

Espera arribar a les 200.000 adhesions per la Diada.

El paper dels ajuntaments

L'altra gran mobilització a la xarxa és la dels ajuntaments. El govern ha reiterat una vegada i una altra que el referèndum es podrà votar "com sempre", és a dir, com en qualsevol altra convocatòria electoral. "Com sempre" és el títol d'una altra iniciativa per saber quins ajuntaments donen suport al referèndum.

La web comsempre.cat recull la llista i el mapa dels ajuntaments que han assegurat que cediran els centres de votació l'1-O. N'hi ha més de 700. Una llista que es pot seguir també amb l'etiqueta de Twitter #jofirmo, on molts alcaldes han fet públic aquest suport al referèndum.

 

La gran incògnita continua sent el paper de Barcelona. L'Ajuntament demana garanties i no ha respost si obrirà o no els col·legis electorals.


Davant de la incògnita, persones conegudes com Toni Soler han demanat a l'alcaldessa que els deixi votar:


També han sorgit iniciatives per demanar que es pugui votar com en unes eleccions ordinàries a través del portal de campanyes Change.org. Una iniciativa ha recollit més de 37.000 firmes en dos dies. Una altra, més antiga, ha superat els 25.000 suports en un mes. Les dues demanen a l'alcaldessa Ada Colau que cedeixi els locals de votació.

Anar al contingut