Madrid

Jiménez Losantos es querellarà contra "El Jueves" per un vídeo

El periodista de la COPE, Federico Jiménez Losantos, ha anunciat des del seu programa radiofònic que portarà "El Jueves" als tribunals. La revista satírica va publicar un videomuntatge al seu web, on el controvertit locutor rebia el premi al "torracollons de l'any". El guardó l'atorguen els lectors de la revista al personatge públic amb "menys judici intel·lectual o moral" i que ho porta amb més orgull. Losantos acusa la publicació de fer mofa de les víctimes del terrorisme. I és que al vídeo, el locutor de la cadena episcopal dóna les gràcies a Terra Lliure perquè "li van fer canviar el rumb a la seva carrera. Gràcies amics per aquesta pala al cervell", diu la veu del vídeo.

Actualitzat
Federico Jiménez Losantos va ser víctima d'un atemptat d'aquest grup el 1981. El van segrestar i el van alliberar al cap de pocs dies amb una ferida de bala a la cama. A les imatges, el personatge del locutor porta una bena a la cama.

"Jo tinc el dubtós honor de ser el jueu favorit dels nazis de Catalunya", ha dit el periodista, que considera que "El jueves" ha insultat "les víctimes del terrorisme" fet que "el Codi Penal preveu". Per això, portarà la revista als tribunals i contactarà amb l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), de la qual és membre, perquè podria personar-se com a víctima del terrorisme.

"El Jueves" ha respost al locutor en un comunicat a la seva pàgina web. La publicació assegura que són partidaris de "fer humor amb el botxins i no amb les víctimes" del terrorisme i diuen que han mantingut aquesta màxima en el vídeo. Afegeixen que cadascú "és lliure d'opinar si l'acudit és més o menys afortunat, però d'aquí a dir que fem humor amb les víctimes del terrorisme" hi ha un abisme. "No ho hem fet mai i tampoc ho farem ara, ni tan sols amb un personatge com el senyor Jiménez Losantos", conclou el comunicat.
L'AVT ha manifestat la seva indignació per "la mofa i burla" d'"El jueves" contra Jiménez Losantos i han qualificat el vídeo de "deplorable".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut