Ciclisme

Jesús Manzano: "Els ports no es pugen menjant un entrecot o un filet de pollastre"

El ciclista que va destapar, el 2004, l'entramat de dopatge generalitzat al ciclisme espanyol, Jesús Manzano, va ser el convidat ahir del programa "Àgora", de TV3. Manzano es va ratificar en les seves acusacions i va explicar amb tot detall, per exemple, com es transportava la sang tractada per fer-ne autotransfusions als ciclistes.

Actualitzat
El ciclista que va destapar, el 2004, l'entramat de dopatge generalitzat al ciclisme espanyol, Jesús Manzano, i que en definitiva ha propiciat que ara se'n jutgi els presumptes responsables, en l'anomenada "operació Port", va ser el convidat ahir del programa "Àgora", de TV3. Manzano es va ratificar en les seves acusacions i va explicar amb tot detall, per exemple, com es transportava la sang tractada per fer-ne autotransfusions als ciclistes.

El ciclista va assegurar que "els ports no es pugen menjant un entrecot o un filet de pollastre. Es pugen amb el que es pugen, amb unes ajudes que són EPOs, o hormones de creixement, o anabolitzants,... un còctel". "A l'equip t'exigien. O bé seguies el tractament o bé l'any següent eres baixa de l'equip", va explicar.

"Jo he conegut altres corredors, i els altres equips feien exactament el mateix que l'equip Kelme", va reconèixer Manzano, que també va donar molts detalls de com funciona el transport de la sang durant la competició. "La sang es transportava durant les curses, a Espanya sense cap problema ... Eufemiano anava amb el seu Porche i la nevera sense cap problema, i allà portava de tot. A França, en canvi, es transportava en envasos de vi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut