Jeff Bridges fotografia els rodatges des dels anys 70
Jeff Bridges fotografia els rodatges des dels anys 70

Jeff Bridges exposa a la Filmoteca les fotos que fa durant els rodatges

L'exposició "Jeff Bridges: Lebowski i altres grans instantànies", acompanyada d'un cicle de les seves pel·lícules, es pot veure fins al 17 de febrer

Actualitzat

L'actor Jeff Bridges té una gran passió: la fotografia, i ara exposa a la Filmoteca de Catalunya una setantena d'instantànies que ha fet durant els rodatges.

Bridges ha estat documentant les seves pel·lícules amb una càmera panoràmica Widelux, sempre en blanc i negre, des de mitjan anys 70. Fa des de retrats dels seus companys de repartiment fins a fotos que mostren la complexitat tècnica d'un rodatge. Amb aquest recull d'imatges mostra la màgia que es viu darrere les càmeres.

"Fer fotos als rodatges mostra part de la màgia. Xafardejar des de darrere del teló és fascinant, però també soc ambivalent a l'hora de revelar massa. Sé que és impossible exposar la màgia real ja que la màgia real és massa profunda."

 

 

Són una mostra dels interiors del món dels rodatges i una part de la història del cinema. L'actor, un cop acabats els rodatges, revela les fotos, les enganxa en àlbums fotogràfics i en regala una còpia a tothom que hi ha participat.

 

 

La Filmoteca presenta aquesta exposició, "Jeff Bridges: Lebowski i altres grans instantànies", que es pot veure d'aquest dijous fins al 17 de febrer. L'actor fins i tot ha fet una salutació, en vídeo, a Barcelona i a tots els que gaudiran de la seva obra.

 

 

L'exposició recull moments de diversos rodatges en què l'actor ha participat, particularment dels de "Tempesta blanca" (White Squall), del 1996, de Ridley Scott, i "El gran Lebowski", del 1998, dels germans Coen, a més de 18 retrats d'actors que recreen les màscares teatrals de la tragèdia i la comèdia.

 

 

Cicle de pel·lícules

La mostra es complementa amb un cicle que recull algunes de les millors interpretacions de l'actor. Començant per "El gran Lebowski" que dona nom a l'exposició, "Tron", "Ciutat daurada" (Fat City), "Lúltima sessió" (The last picture show),  "Un botín de 500.000 dólares" (Thunderbolt and Lightfoot), "Texasville", "Cor rebel" (Crazy Heart), "Starman", "Valor de ley" (True Grit), o  "Els fabulosos Baker Boys" entre altres.

El cinema a la sang

Jeff Bridges, actor i fotògraf, és testimoni del talent i la versatilitat d'un dels intèrprets més sòlids i respectats de la seva generació. Fill i germà d'actors, porta el cinema a les venes. Se sent còmode a la pell de perdedors, com els de "The Last Picture Show" o "Fat City".
 

Jeff amb el seu pare també actor, Lloyd Bridges.

 

Bridges va guanyar l'Oscar amb "Crazy Heart" i no fa gaire l'hem vist a "Hell or High Water". Al llarg de la seva carrera ha treballat amb directors de tot tipus, però han estat Gilliam, Mackenzie, Coen i Coppola els que hi han vist un talent real per a la comèdia.

La seva trajectòria ha estat reconeguda fa poc als Globus d'Or de la crítica estrangera de Los Angeles amb el premi honorífic Cecil B. DeMille.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut