Jeff Bezos i Elon Musk, els dos multimilionaris més rics del món (Arxiu CCMA)
Nova York

Jeff Bezos i Elon Musk, els més rics del món, segons "Forbes"

El fundador d'Amazon i el màxim mandatari de Tesla encapçalen una llista en què hi ha 660 multimilionaris menys després d'un any de pandèmia

Carles Claret VilasecaActualitzat

Jeff Bezos lidera, per quart any consecutiu, el rànquing de persones més riques del planeta, que la revista nord-americana d'economia "Forbes" publica cada any. Hi destaquen personatges acabalats amb patrimonis que s'enfilen per damunt dels 1.000 milions de dòlars.

I això que l'any 2020 ha estat marcat pel devastador efecte de la Covid-19. Això ha reduït la llista a 2.755 multimilionaris, 660 menys que en l'any anterior. Les nacionalitats majoritàries són la d'Estats Units i la de la Xina, com a referent de dos blocs econòmics que lluiten per l'hegemonia mundial.

El fundador d'Amazon encapçala la llista, seguit pel fundador de Tesla, Elon Musk, que, tot i els intents fallits d'enviar coets a l'espai, s'ha col·locat segon després de remuntar 29 llocs, just davant del francès Bernard Arnault, el director executiu del conglomerat de marques de luxe LVMH, entre les quals s'inclouen xampanyeres tan conegudes com Moët&Chandon, o les la firmes de moda Louis Vuitton, Givenchy i Sephora.


El rei Mides d'Amazon

Als 57 anys, Jeff Bezos, fundador d'Amazon l'any 1994, de la qual va anunciar que deixava la primer línia a finals d'aquest any, atresora una fortuna de 177.000 milions de dòlars.

 

El també nord-americà Elon Musk, de 49 anys, ha multiplicat la fortuna per sis durant l'any de la pandèmia. L'ascens de Tesla a la Borsa i l'increment dels actius en criptomonedes li ha fet acumular un patrimoni de 151.000 milions.

 

Bernard Arnault, que és al capdavant d'un imperi familiar que lidera 70 marques d'articles de luxe, és la tercera persona més rica del món, amb 150.000 milions, desmarcant-se de la resta de ciutadans dels Estats Units que ocupen el "top ten" de la llista.

Els amos de tecnològiques, al "top 10"

Uns deu primers llocs on trobem empresaris lligats a grans tecnològiques occidentals com Bill Gates (4), fundador de Microsoft; Mark Zuckerberg (5), creador de Facebook; Larry Ellison (7), president d'Oracle, així com Larry Page (8) i Sergey Brin (9), exconseller delegat i expresident d'Alphabet, respectivament.

El sisè del rànquing és un clàssic: Warren Buffet. Als 90 anys és un dels inversors més reeixits de tota la història, i continua la seva dilatada trajectòria com a conseller delegat de Berkshire Hathaway. El desè lloc de la llista és per a l'indi Mukesh Ambani, president de Reliance Industries.


Alice Walton, la més rica  

Alice Walton, única filla del fundador de Walmart que es dedica al món artístic, és la primera dona que apareix a la llista de "Forbes", en dissetè lloc. En el vint-i-dosè, s'hi troba MacKenzie Scott, escriptora i exdona de Jeff Bezos.


Amancio Ortega, l'espanyol més ric

El fundador de l'imperi Inditex, el gallec Amancio Ortega, ha sortit de la llista de les deu persones més riques i s'ha col·locat en onzena posició, tot i que la seva fortuna ha passat de 55.100 a 77.000 milions en l'últim any.

Amancio Ortega, d'Inditex, en una imatge de 2019 (EFE/Cabalar)

La seva filla, Sandra Ortega Mera, torna a ser la segona del rànquing espanyol, amb una fortuna d'uns 7.300 milions de dòlars, 400 més que l'any passat. El segueix el valencià Juan Roig, amo de de la cadena de supermercats Mercadona, amb un patrimoni estimat de 4.300 milions.

Anar al contingut