Jedet Sánchez, de l'èxit de fer de Veneno al retorn a la música en solitari

"Psicològicament va ser molt difícil haver de retrocedir i veure'm com un home, sense pits, perquè em masculinitzaven per al personatge", assegura l'actriu trans

La Veneno va ser una de les primeres icones trans, convertida en una estrella de la televisió als anys 90. Prostituta, cantant, model, dona maltractada, la seva vida tenia molts ingredients per convertir-se en una ficció d'èxit.

I així ha sigut, la història de l'emblemàtica Cristina Ortiz, "la Veneno", no para de rebre elogis sobretot per les interpretacions de les tres actrius que es posen en la seva pell en diferents etapes de la seva vida.

Jedet Sánchez és una d'elles, interpreta Cristina just quan transita de gènere, una experiència vital que precisament va coincidir amb la seva pròpia transició.

Jedet explica que va haver de parar les seves cirurgies perquè necessitaven que el seu cos fos com era en aquell moment.

"Psicològicament va ser molt difícil veure que no només no podia arribar on volia, sinó que havia de retrocedir i veure'm com un home, sense pits, perquè em masculinitzaven per al personatge".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JEDET (@lajedet)

Després d'aquest viatge interpretant la Veneno, torna a la seva passió: la música. I després d'haver treballat en gèneres més urbans ara deixa l'autotune i es despulla en el seu nou single.

Explica que ella espera que el dia de demà les noies més joves tinguin el camí més fàcil. Això és una de les grans motivacions que té a diari per fer el que fa i per estar on està.

"Ocupant un lloc que no se'm donaria potser ja estic ajudant a obrir una miqueta el camí."

Ellà, però, fuig d'alliçonaments i idolatries. Diu que no vol ser exemple de ningú, només vol viure lliurement, i si a algú la seva forma de viure l'ajuda a ser més lliure doncs genial.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+MúsicaSèries
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut