El dissenyador  Jean Paul Gaultier diu adeu a les passarel·les
El dissenyador Jean Paul Gaultier diu adeu a les passarel·les
París

Jean Paul Gaultier, l'"enfant terrible" de l'alta costura, es jubila

Provocador i irreverent, els seus dissenys han creat la imatge d'artistes com Madonna

Actualitzat

El dissenyador francès Jean Paul Gaultier ha anunciat el seu adeu a les passarel·les. Serà en l'última desfilada de la seva marca que dirigirà dimecres 22 al Théâtre du Châtelet en el marc de la Setmana de la Moda de París.

Amb 67 anys, Gaultier es retira de la primera línia de la moda, però es planteja nous reptes vitals. Deprés de 50 anys de carrera, l'"enfant terrible" de l'alta costura francesa deixa les desfilades per liderar "un nou projecte" dins Couture Gaultier París que encara no ha revelat

 

 

 

Apasionat de la moda i sense formació com a dissenyador, va enviar compulsivament dibuixos amb els seus dissenys als grans noms de l'alta costura. Pierre Cardin va quedar impressionat amb el seu talent i el va contractar com a ajudant l'any 1970. Sis anys més tard ja presentava la seva pròpia col·lecció.

Jean-Paul Gaultier al costat d'una figura a tamany real del dissenyador i dues models
Jean Paul Gaultier al costat d'una figura a mida real del dissenyador i dues models (Reuters/ Charles Platiau)

Provocador, alegre i amb contacte constant amb la cultura del carrer, el món de l'alta costura el va adoptar captivat per la seva frescor i irreverència i va alimentar la seva fama d'"enfant terrible". Les seves desfilades combinen la formalitat més pura i la provocació més picaresca que, l'han catapultat a l'Olimp dels grans dissenyadors.

Madonna amb un dels dissenys de Jean-Paul Gaultier
Madonna amb un dels dissenys de Jean Paul Gaultier

 

Madonna, la seva musa

El disseny dels models més impactants que va lluir la cantant Madonna als anys 90 van acostar Gaultier a un públic que no era habitual dels salons de l'alta costura francesa. Gaultier va recuperar les cotilles i els dissenys de sostenidors cònics que lluïa Madonna als escenaris a la gira mundial de Blond Ambition van marcar tota una època.

Sempre provocador, ha fet protagonistes de les seves desfilades gent gran, models amb grans tatuatges o pírcings o d'altres allunyats de les mides habituals de les pasarel·les. 

El cinema també s'ha rendit als seus peus: Gaultier va fer el disseny de pel·lícules com "Kika", de Pedro Almodóvar; "El cinquè element", de Luc Besson, o "El cuiner, el lladre, la seva dona i el seu amant", de Peter Greenaway. 

 

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut