Javier Nart continuarà al Parlament Europeu, però sense militar a Ciutadans
Javier Nart continuarà al Parlament Europeu, però sense militar a Ciutadans
Madrid

Javier Nart es dona de baixa de Ciutadans, però manté l'escó al Parlament Europeu

L'eurodiputat va abandonar el juny l'executiva del partit de Rivera per discrepàncies amb la direcció

RedaccióActualitzat

L'eurodiputat Javier Nart ha decidit donar-se de baixa de Ciutadans. Nart continuarà, però, formant part de la delegació de Cs al Parlament Europeu i del grup liberal Renew Europe.

El juny ja va abandonar l'executiva del partit d'Albert Rivera per diferències de criteri amb la cúpula de la formació. Va ser justament després que Ciutadans aprovés mantenir el veto a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Nart també s'ha mostrat crític amb l'acostament a Vox.

Un comunicat del partit de Rivera assenyala que, tot i deixar la militància, Javier Nart "continuarà defensant els interessos dels espanyols i el programa electoral de Cs a les eleccions europees del maig". Per tant, l'eurodiputat no renuncia a l'escó, que va ocupar per primer cop el 2014 després d'encapçalar la llista de Ciutadans a les eleccions d'aquell any.


Degoteig de dimissions

Diversos membres de Ciutadans han plegat dels seus càrrecs o, fins i tot, han abandonat el partit els últims mesos. Javier Nart va deixar l'executiva el 24 de juny, justament després de forçar una votació, al costat del líder de Cs a l'Eurocambra, Luis Garicano, per revisar l'estratègia postelectoral.
 

Nart és contrari a l'acostament de Ciutadans a Vox (ACN) 

Garicano, Nart, el vicepresident actual de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, i l'exdiputat en el Congrés Fernando Maura van ser els únics membres de l'executiva que van votar a favor d'"obrir una via de negociació" que permetés investir Pedro Sánchez com a cap del govern espanyol. Tres més es van abstenir, però la majoria van apostar per mantenir la línia d'acció marcada per Rivera de no facilitar la investidura.

Nart va decidir deixar la cúpula de Cs unes hores després que el secretari d'Estudis i Programes i portaveu adjunt al Congrés, Toni Roldán, abandonés el partit i el seu escó per discrepàncies amb l'estratègia del president de la formació. També ho van fer altres dirigents com Xavier Pericay i Francisco de la Torre.

Nart ha preferit no explicar els motius de la seva decisió. S'ha limitat a dir que "és millor anar-se'n sense fer soroll."

ARXIVAT A:
CsAlbert Rivera
Anar al contingut