Los Angeles

Javier Bardem s'emporta una nominació als Oscars com a millor actor secundari

Al teatre de l'Acadèmia Samuel Goldwyn, a Beverly Hills, hi ha hagut l'esperada roda de premsa en què l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha donat a conèixer els nominats als premis Oscars. En aquesta 80 edició, un dels noms que sonava amb més força és el de Javier Bardem per la seva interpretació d'un assassí despietat a "No es país para viejos", pel·lícula dels germans Coen. Els pronòstics s'han complert i l'actor espanyol disputarà el guardó. El reconeixement arriba després de rebre, per aquest paper, el Globus d'Or al millor secundari, premi que es considera l'avantsala dels Oscars. Un altre espanyol, Alberto Iglesias, també entra a la selecció per la música del film "Cometas en el cielo". L'altra cara de la moneda és per a "El orfanato", que no serà a Los Angeles.

Actualitzat

L'Acadèmia ha anunciat aquest dimarts cadascun dels cinc candidats que opten a alguna de les 24 estatuetes. Haurem d'esperar un mes, fins al proper 24 de febrer, per saber els guanyadors.

Després de guanyar un Globus d'Or, tot apuntava que Javier Bardem optaria a un Oscar, i dit i fet. L'actor ja va estar nominat el 2000 a un Oscar per la seva interpretació a "Antes de que anochezca". El cinema espanyol tindrà un altre representant a la gala. Serà Alberto Iglesias, que ha estat nominat per la música de la pel·lícula "Cometas en el cielo". Qui no serà a la llista al millor film de parla no anglesa serà "El orfanato", tot i que no es descarta que hi sigui present en altres categories.

Nominacions a millor pel·lícula i millor director

La nominació de Javier Bardem fa créixer el nombre de nominacions rebudes per "No es país para viejos", dels germans Joel i Ethan Coen. El film en té vuit, entre les quals hi ha les de millor pel·lícula i millor director. La segueixen "Pozos de ambición", de Paul Thomas Anderson, amb 8 nominacions, i "Expiación", de Joe Wright, amb 7 candidatures. Les tres pel·lícules competiran en els premis més prestigiosos, i curiosament, totes tres estan basades en novel·les i competeixen en la categoria de millor guió adaptat. Tot i ser un any en què s'han estrenat diverses produccions crítiques amb la guerra de l'Iraq, cap d'aquests films està nominat a millor pel·lícula, millor director o cap dels premis considerats "grans".

En aquesta cursa als Oscars, la pel·lícula "American Gangster", que partia com una de les favorites, ha quedat finalment en un segon pla, amb nominacions més tècniques. La gran sorpresa ha estat per a "Juno", un film sobre una adolescent que queda embarassada, que ha rebut quatre nominacions, entre les quals la de millor director i millor pel·lícula.


Nominacions a millor actor i actriu

Entre els actors i actrius nominats destaca Cate Blanchet, que de manera insòlita opta a dues nominacions com a actriu principal pel seu paper a la pel·lícula "Elisabeth" i com a actriu secundària per la seva interpretació al film "I'm not there", on es transforma de manera sorprenent en un Bob Dylan adolescent. Blanchett competeix en aquesta categoria amb Julie Christie, Marion Cotillard, Laura Linney i Ellen Page. Pel que fa a l'Oscar a millor actor, els nominats d'aquest any són George Clooney pel seu paper a la pel·lícula "Michael Clayton", Daniel Day-Lewis, Johnny Depp, Tommy Lee Jones i Vigo Mortensen.

Falta poc més d'un mes per a la gala dels Oscars i encara no se sap si la vaga de guionistes perjudicarà la seva celebració, com ja va passar amb la dels Globus d'Or, que va quedar-se en una roda de premsa.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut