Los Angeles

Javier Bardem, millor actor secundari

L'actor espanyol Javier Bardem guanya a Los Angeles el seu primer Globus d'Or al millor actor secundari pel seu paper a la pel·lícula "No country for old men" dels germans Coen. La 65a edició dels Globus d'Or s'ha fet sense catifa vermella ni cerimònia de lliurament a causa de la vaga dels guionistes.

Actualitzat

Javier Bardem ha triomfat finalment als Globus d'Or, els premis considerats com l'avantsala dels Oscars. Aquesta matinada l'han reconegut com a millor actor de repartiment per la pel·lícula dels germans Coen " No country for old men". L'actor espanyol havia optat dues vegades abans a aquests guardons, que s'han anunciat en una roda de premsa que ha substituït l'habitual gala.

Sense discursos, ni guardons, ni premiats a dalt de l'escenari. Així s'han conegut, aquesta matinada, els guanyadors de la 65a edició dels Globus d'Or, els premis de l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood. A conseqüència de la vaga de guionistes i el suport dels actors, no s'ha celebrat la tradicional gala de lliurament de premis.

A més de la victòria de Bardem en la categoria de millor actor de repartiment pel seu paper d'assassí, la pel·lícula "No country for old men", el nou treball dels germans Coen, també ha estat premiada amb el Globus d'Or al millor guió. Aquest film s'estrenarà a les nostres pantalles el proper 8 de febrer.

El de millor pel·lícula, se l'ha endut "Atonement", traduïda aquí com "Expiación", del director britànic Joe Wright que, amb set candidatures, era la principal favorita de la nit,  i finalment s'ha endut també el guardó a la millor banda sonora.

El pintor i cineasta nord-americà, Julian Schnabel, s'ha endut el Globus d'Or al millor director per "L'escafandra i la papallona". Una producció francoamericana que també s'ha endut el guardó per la millor pel·lícula de parla no anglesa.

El britànic Daniel Day-Lewis, pel seu paper a "There will be blood", dirigida per Paul Thomas Anderson, ha estat guardonat amb el Globus d'Or a la millor interpretació dramàtica. En l'apartat femení, la guanyadora d'aquesta categoria ha estat la britànica Julie Christie pel seu paper a "Away from her", de la directora Sarah Polley.

"Sweeney Todd", el nou treball de Tim Burton, que comptava amb quatre nominacions, s'ha endut finalment dues: millor pel·lícula per a un musical o comèdia i millor interpretació en un musical o comèdia pel seu protagonista, Johnny Depp.

Cate Blanchett ha rebut el guardó a millor actriu secundària pel seu paper com a Bob Dylan al film "I'm not here".

Pel que fa les pel·lícules d'animació, la guanyadora ha estat "Ratatouille". Com sempre, els Globus d'Or també han premiat les millors series i actors de la petita pantalla.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut