Oci i Cultura

Javier Bardem, millor actor "ex aequo" a Canes pel seu paper a "Biutiful"

La 63a edició del Festival de Canes ha donat a conèixer els premis de la secció oficial. L'actor espanyol Javier Bardem ha guanyat el guardó a la millor interpretació masculina pel seu paper a "Biutiful", un film del mexicà Alejandro González Iñárritu rodat a Barcelona i amb la participació de Televisió de Catalunya. Bardem comparteix el premi amb l'actor italià Elio Germano per "La nostra vita". Juliette Binoche ha estat guardonada, tal com es preveia, com a millor actriu pel seu paper a "Copie conforme", de l'iranià Abbas Kiarostami. La Palma d'Or ha estat per a la pel·lícula "L'oncle Boonmee", del tailandès Apichatpong Weerasethakul, que té coproducció catalana.

Actualitzat
El premi més esperat, la Palma d'Or, l'ha rebut la pel·lícula "L'oncle Boonmee i les seves vides passades", del tailandès Apichatpong Weerasethakul i produïda pel català Lluís Miñarro.

El Gran Premi de Canes ha estat per al film "Des hommes et des dieux", del director francès Xavier Beauvois. El guardó a la direcció també s'ha quedat a França, amb el reconeixement del francès Mathieu Amalric, pel seu treball a "Tournée". "Poetry", de Lee Chang-dong, ha rebut el premi al millor guió i "Un homme qui crie n'est pas un ours qui danse", de Tchadien Mahamat-Saleh Haroun, ha rebut el Premi del Jurat. El Premi de la Crítica ha estat per a la pel·lícula "Todos vosotros sois capitanes", del gallec Oliver Laxe.

A banda dels premis a les millors interpretacions masculines i femenines, per a Bardem i Binoche, respectivament, Canes ha distingit el film mexicà "Año bisiesto", dirigit per Michael Rowe, amb el Premi Càmera d'Or a la millor "opera prima".

Abans d'entrar al Palau de Festivals de Canes, Javier Bardem ha declarat que és "un honor" participar en el Festival de Canes. A "Biutiful", Bardem, de 41 anys, interpreta Uxbal, un home que escolta els morts, amb dos fills i una dona, i que és bipolar. Bardem ha estat el clar favorit dels crítics de Canes des d'un principi.






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut