Jaume Plensa instal·la un dels seus caps a l'atri del monestir de Montserrat

Una peça pràcticament transparent amb els ulls i la boca tancats que transmet la pau i el recolliment que s'espera en un lloc de culte

RedaccióActualitzat

El cap "Anna", una escultura de filferro de 4 metres d'alçada, és l'escultura de gran format de Jaume Plensa que s'ha instal·lat a l'atri de Montserrat, el punt d'accés a la basílica.

 

L'escultor ha supervisat personalment el muntatge d'aquest encàrrec, un dels més especials que ha rebut. L'hi va fer directament el pare Josep Laplana, director del Museu de Montserrat, després de veure la intervenció que va fer a l'església de San Giorgio Maggiore, a Venècia, ara fa just quatre anys.

" Jo crec que és un lloc que té una càrrega molt forta, jo diria humana i espiritual, els dos components, perquè és un lloc públic però que està en el marge del sagrat."


El cap "Anna" és una escultura de filferro de 4 metres d'alçada que s'ha cosit fil a fil a la plaça del monestir. Una peça pràcticament transparent, de 150 quilos, amb els ulls i la boca tancats, que transmet la pau i el recolliment que s'espera en un lloc de culte.

"Aquesta transparència fa que la llum passi a través d'ella i ens il·lumini tots d'alguna manera, perquè jo crec que l'invisible acaba sent el més important de la nostra vida."


Aquesta escultura, "Anna", és la part més visible i icònica de la intervenció de Jaume Plensa a Montserrat. Però només uns metres més enllà els visitants podran descobrir una altra de les moltes facetes de l'artista: una selecció de l'obra gràfica de Jaume Plensa al Museu de Montserrat, rostres i figures humanes, anònimes i universals, que aprofundeixen en l'interès de l'artista per la relació entre cos i ànima i que, com l'escultura, es podran visitar fins al novembre.

 

Jaume Plensa també ha plantat una escultura al cor de Manhattan, davant l'icònic Rockefeller Center de Nova York.

 

És un cap de més de set metres, amb unes mans tapant els ulls, un gest que, segons el mateix artista, simbolitza el mur més potent que hi ha: el que ens fabriquem nosaltres mateixos per aïllar-nos i evitar mirar el que no ens agrada.

ARXIVAT A:
ArtReligió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut