L'expresident balear del PP Jaume Matas (EFE)
L'expresident balear del PP Jaume Matas (EFE)
Palma

Jaume Matas, condemnat a tres anys i vuit mesos de presó

L'expresident del govern de les Balears el condemnen també a set anys d'inhabilitació especial

Actualitzat

L'expresident balear del PP, Jaume Matas, ha estat condemnat en el "cas Nóos"  a tres anys i vuit mesos de presó, i a set anys d'inhabilitació especial. L'Audiència de Palma el condemna per un delicte continuat de prevaricació amb falsedat i malversació.

Es tracta d'uns delictes comesos per haver contractat l'Institut Nóos al marge de la legalitat entre el 2003 i el 2007. Aquesta és una de les peces del "cas Palma Arena". Matas està empresonat al centre penitenciari de Segòvia, on l'exministre de Medi Ambient també compleix condemna per tràfic d'influències des del juliol de l'any 2014. 

La fiança de Matas pel "cas Nóos" era de 3.506.781 euros i li demanaven 11 anys de presó tant la fiscalia com l'acusació particular. Els 11 anys de presó de la fiscalia eren per: 8 anys per presumpta malversació amb continuats delictes de prevaricació i falsedat en document públic i 3 anys de presó per frau a l'administració. L'acusava de cometre aquests delictes per beneficiar amb uns 2,5 milions de fons públics l'Institut Nóos.

Manos Limpias demanava 11 anys de presó: pel delicte continuat de malversació amb un delicte de tràfic d'influències, amb delictes continuats de prevaricació i falsedat en document públic, 8 anys de presó i per frau a l'administració, 3 anys.

Anar al contingut