Palma

Jaume Bonet fa 18 dies que està en vaga de fam per defensar el català a les Illes

Les actuacions en defensa de la llengua a les Illes davant la decisió presa pel govern balear també agafen altres formes: fins i tot la vaga de fam. L'està fent un home de 64 anys des de fa 18 dies. És membre de l'associació Jubilats per Mallorca, es diu Jaume Bonet i està convençut que la seva resposta està a l'altura de l'amenaça que diu que representa la política lingüística del govern Bauzá.

TVC/RedaccióActualitzat
Se li està apagant la veu, però no la seva convicció. Jaume Bonet necessita, cada vegada més, silenci i descansar. Assegura que no és una mesura radical, que volen jugar molt fort perquè estan carregats d'arguments. "És una manera d'intentar tocar, no la consciència d'aquelles persones que ja tenen clar que acabar amb la nostra llengua és un dels seus objectius vitals, però sí d'aquelles altres que no ho tenen tan clar", afirma enmig d'una parla interrumpuda per agafar aire. Amb la seva decisió no dubta, ni quan el govern aprova treure requisits al català com va estar fent. Del PP no ha rebut cap missatge i sí de la resta de la societat; molts suports. Però diu que no n'hi ha per a tant. No aparta el sentit de l'humor ni declina el somriure per exterioritzar una altra reflexió. Ens explica, ara més cansat que fa uns dies, que, si no es mor, quedarà "malament". Però ell no vol morir.

Només s'emociona quan sap que parlen bé d'ell antics alumnes seus de l'escola del Rafal Vell. I també quan cita Blai Bonet: "Si una persona s'esforça i la seva empresa no té èxit, allò que fracassa és l'èxit, la persona no fracassa".

Suports i desaires a la xarxa


Durant els 18 dies que fa que dura l'acció reivindicativa de Jaume Bonet, moltes persones li han mostrat el seu suport a la xarxa amb missatges via Twitter i una etiqueta (#vagadefamperlallengua) expressament creada per fer-ne seguiment, experssar-hi l'opinió i animar-lo. També a la pàgina del Facebook "Vaga de fam per la llengua" hi ha un grup creat per recollir totes les mostres de suport i difondre informacions referides a la seva acció.

Pel Twitter va arribar també la resposta de la diputada del PP Anna Maria Aguiló a un usuari que li preguntava si ja ha havia anat a veure Jaume Bonet. "M'estimo més anar a visitar persones que realment no poden menjar i ajudar-los en el que pugui. Aquest senyor està així perquè vol, i hi ha persones que no tenen cap opció". D'aquesta manera, la diputada popular evidenciava la falta de sensibilitat política del seu partit i el desaire cap a la iniciativa d'aquest jubilat de Mallorca que vol defensar el català a les Illes de l'agressió del govern contra la llengua pròpia. Bonet fa 18 dies que està sense ingerir res més que aigua.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut