Jaume Asens marxa de Barcelona per anar a Madrid, al Congrés dels Diputats
Jaume Asens marxa de Barcelona per anar a Madrid, al Congrés dels Diputats

Jaume Asens encapçalarà la llista dels comuns a les eleccions del 28A

El quart tinent d'alcalde de Barcelona substituirà el lideratge de Xavier Domènech a Madrid

RedaccióActualitzat

Jaume Asens serà el cap de llista dels comuns a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril. El quart tinent d'alcalde de Barcelona liderarà l'única candidatura a les primàries que ha convocat Catalunya en Comú. Els seguiran a la llista l'ecosocialista Aina Vidal, diputada al Congrés; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el diputat al Congrés Joan Mena i la senadora Maria Freixenet.

La candidatura d'Asens s'ha formalitzat aquest dimecres en la reunió de l'executiva de Catalunya en Comú i ara s'haurà de ratificar en primàries. Aquesta llista deixa un buit en la candidatura de les municipals que encapçalarà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El divendres de la setmana que ve es proclamaran els resultats de les primàries. En aquesta votació, les persones inscrites a Catalunya en Comú també hauran de decidir si es repeteix la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista s'unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.
 

Jaume Asens, quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona 

L'interlocutor de Pablo Iglesias

Membre fundador de Podem i interlocutor diari del líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, Jaume Asens deixa l'Ajuntament de Barcelona per substituir el lideratge de Xavier Domènech a Madrid.

De perfil calcat al de l'exlíder dels comuns al Congrés, Asens serà l'encarregat d'establir ponts amb un hipotètic govern socialista amb la resta de grups catalans, després de la sentència del judici.

La decisió d'Asens s'ha sabut el mateix dia que Pablo Iglesias s'ha reincorporat després de la baixa de paternitat.

ARXIVAT A:
En comúEleccionsEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut