Jaume Asens, candidat d'En Comú Podem al Congrés, a l'entrevista de TV3
Entrevistat a "Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio"

Jaume Asens (En Comú Podem): "Ara és més difícil pactar amb el PSOE, però l'alternativa és la barbàrie"

Els comuns no posaran "línies vermelles", però tampoc "xecs en blanc" a Pedro Sánchez, però que "cal evitar unes terceres eleccions"

Actualitzat

El candidat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha assegurat que no posaran línies vermelles, però no donaran cap xec en blanc a una investidura de Pedro Sánchez. Ha reconegut que les posicions amb el PSOE estan ara més allunyades que abans, però que "faran tot el possible per evitar unes terceres eleccions".

Asens, entrevistat a "Els matins" de TV3 i a "El matí de Catalunya Ràdio", ha reconegut que el pacte amb els socialistes és difícil, però el veu necessari. El candidat dels comuns també s'ha queixat de les posicions canviants d'Esquerra Republicana.

"(Un pacte) ara és més difícil que en les eleccions anteriors. Les nostres posicions estan més lluny. Hi ha un retrocés en les posicions del PSOE i també del PP. Per això és més necessari que mai, si no, el PSOE en mans de la dreta, serà molt pitjor del que estem veient ara. L'alternativa és la barbàrie."

 

"No volem anar amb línies vermelles, ni donar xecs en blanc, ni vots gratis a ningú."

"Si depèn de nosaltres, farem tot el possible per evitar anar a unes terceres eleccions. Seria dramàtic tornar un altre cop a les urnes. Però significa que el PSOE ha d'acceptar que la societat ha canviat. La societat no és com ells voldrien."

"No hem trencat el bipartidisme, però el temps de les grans majories i els governs de partits únics han passat a la història."

 

Jaume Asens a "Els matins" de TV3:

PSOE

"Vam veure que no hi havia voluntat d'arribar a cap acord. Vam obrir els ulls definitivament quan Sánchez va dir que no podia dormir tranquil amb nosaltres al govern. Allà ens vam acabar de sentir enganyats. Amb el PSOE que hi ha actualment és molt difícil que ens entenguem. Diuen una cosa en campanya i després en fan una altra."

 

"En aquesta campanya ja no busquen el vot de l'esquerra. En l'anterior deien que volien arribar a acords amb nosaltres i parlaven de diàleg. Ara ja no. Veiem un PSOE obsessionat per aconseguir els vots de la dreta. És molt més explícit ara sobre la possibilitat de pactar amb PP i Ciutadans."

PSC

"Hi ha un partit socialista que no dona l'esquena a la tradició progressista i catalanista que ara mateix està totalment anul·lat i nosaltres l'hem de poder ressuscitar perquè, si no, no hi ha alternativa."

 

Jaume Asens, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio" per Mònica Terribas

Amnistia i sedició

"Ni el PSOE mateix sap què diu. Està instal·lat en el populisme punitiu."

"Hem de dir la veritat a la gent. Algú s'imagina PP, Vox i Cs, per no dir el PSOE, votant una llei d'amnistia? És implantejable. Creiem que podem arrossegar el partit socialista, sense dificultats, cap a la derogació del delicte de sedició."


ERC i Rufián

"Quan sento parlar Rufián de diàleg, me'n fio molt poc, és molt poc creïble. Les posicions d'ERC, i de Rufián en concret, són molt canviants. No saps mai on estan. Jo sé on és la CUP i JuntsxCat."

La CUP i Més País

"Més País no té opció de sortir. El més sensat és que retiressin la candidatura. El que fa és debilitar-nos. Faran que perdem un escó o no pujar els que podríem i ells no en tindran cap."

 

"La CUP alimenta molt l'imaginari de 'com pitjor-millor', i crec que és una fantasia molt equivocada. Nosaltres pensem que 'com pitjor-pitjor'. L'experiència històrica ens ho demostra. La capacitat d'anar a pitjor a l'estat espanyol és molt gran."

 

 


El candidat d'En Comú Podem amb Lídia Heredia a "Els matins" de TV3

 

Flexibilitzar

"Estem en un moment de molta excepcionalitat, que estem retrocedint, de desfeta nacional, i hem de fer emergir els grans consensos interns de país, i això exigeix superar la lògica de trinxeres, els maximalismes, sortir de les zones de confort i estar disposat a flexibilitzar les posicions i veure quin és el camp comú, si no, no ens en sortirem."

El debat

"Em vaig sentir embrutat per aquest 'Burger King' i vam donar un espectacle molt lamentable. Tot va ser un cúmul d'acusacions, de retrets... va ser molt difícil poder dialogar. I augmenta el descrèdit de la política."

"Veig una banalització i una frivolitat a l'hora de parlar de les coses com la Constitució.Tot plegat, hi ha un nivell molt baix."

ARXIVAT A:
En comúEleccions generals 2019-10N
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut