Una entrada al vial alternatiu entre Puigdàlber i s'Abanell, que el sindicat JARC considera que no és adequat ni segur per al pas de maquinària…
Una entrada al vial alternatiu entre Puigdàlber i s'Abanell, que el sindicat JARC considera que no és adequat ni segur per al pas de maquinària agrícola (JARC)
Igualada

JARC-COAG demana que els tractors puguin circular per la C-15 entre Puigdàlber i Igualada durant la sega i la verema

Actualitzat

ACN Igualada.-El sindicat agrari JARC-COAG ha sol·licitat al Departament de Territori i Sostenibilitat que els tractors puguin circular pel tram de la C-15 que connecta Puigdàlber (Alt Penedès) i Igualada entre el 15 de juny i el 20 d'octubre, coincidint amb el període de la sega del cereal i la campanya de la verema. L'organització demana que enguany es repeteixin les mateixes autoritzacions de pas per aquest punt, igual com es va fer el 2015, ja que "el vial alternatiu (Puigdàlber-s'Abanell) no compleix els requisits necessaris de seguretat perquè hi passin els vehicles agraris". El sindicat ha enviat una carta al conseller Josep Rull amb aquesta proposta, tenint en compte que encara no s'ha consensuat cap actuació de millora per la carretera alternativa.

Segons informa el sindicat agrari JARC-COAG en un comunicat, malgrat que el Departament de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a mantenir reunions amb el sindicat durant la tardor passada per resoldre la problemàtica i no perjudicar els interessos dels agricultors d'aquesta zona, "avui dia no s'ha posat cap solució sobre la taula". Per això, l'organització ha demanat una reunió amb representants de la conselleria per reclamar que es permeti el trànsit de tractors de la C-15 "fins que no es garanteixin alternatives raonables i segures". A la carta que han enviat al conseller Josep Rull, l'organització planteja la necessitat que el Departament "avaluï seriosament que els vehicles agrícoles puguin circular tot l'any per carreteres com la C-15, mentre les altres possibilitats no siguin adients". A més, també reclamen que les autoritzacions de pas provisional dels vehicles agrícoles es renovin anualment de forma automàtica mentre no es facin les obres de millora per poder circular amb seguretat. Des de JARC-COAG, es considera que cal vetllar perquè els pagesos puguin exercir la seva activitat de forma "totalment segura". Segons les dades que ha aportat el sindicat, al tram entre Puigdàlber i s'Abanell, hi van circular 2.900 tractors durant la campanya de la sega del cereal i la verema de l'any 2014.

Anar al contingut