Jaquetes dissenyades per artistes de renom per a la marca de manters Top Manta

Vint artistes gràfics han col·laborat amb el projecte per sortejar les jaquetes i destinar els beneficis a oferir contractes a manters

Actualitzat

Top Manta, la marca creada pels manters de Barcelona, ha rebut la col·laboració especial de vint il·lustrados de renom, que han fet peces úniques per a ells. Per aconseguir-les, s'ha de participar en un sorteig fins al 6 de gener, i s'hi participa amb 10 euros. L'objectiu és destinar els beneficis de l'acció a oferir contractes als manters perquè puguin treballar legalment i deixar la venda ambulant.

Entre els dissenyadors que han participat en aquest projecte hi ha Amaia Arrazola, Bernat Solsona, Flavita Banana o Lyona. Són col·laboradors de marques de moda i uns quants són celebritats a les xarxes socials.

Com explica Aziz Faye, del sindicat de manters, la iniciativa suposa un pas endavant per al col·lectiu.

"El que fa ara aquesta col·laboració és projectar no només la nostra marca, sinó la nostra lluita arreu del món."

 

Al vídeo de presentació diuen que és un projecte dels que van aconseguir arribar a Europa i que, després de molts anys a Barcelona, els "continua considerant il·legals". I conclouen, "roba legal feta per gent il·legal".

 

Bernat Solsona, un dels il·lustradors de les jaquetes, explica que en aquest projcete hi va creure perquè no és superficial, no com altres del món de la moda.

"El món de la moda té molta superficialitat i a mi no m'agrada aquest punt superficial, però aquests projectes els trobo molt més interessants de treballar-hi."

 

Els manters i il·lustradors, junts a la presentació de les jaquetes 

 

Una de les altres col·laboradores del projecte, Lyona, creu que aquestes jaquetes ajuden a crear la imatge d'aquest col·lectiu.

"Per una banda, té un punt de vista positiu i optimista, i per l'altra, crea una peça com icònica, que crea la imatge de col·lectiu."

 

 

Cadascun dels artistes ha dissenyat i pintat una caçadora única, després d'escoltar les històries dels manters, mostrant les seves vivències en el procés migratori amb dibuixos que evoquen la seva manera de viure.

ARXIVAT A:
MigracionsModa
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut