Recreació per ordinador de la sonda Akatsuki a l'òrbita de Venus (Foto: JAXA)
Recreació per ordinador de la sonda Akatsuki a l'òrbita de Venus (Foto: JAXA)
Tòquio

Japó envia una sonda a l'espai per explorar l'atmosfera i el clima de Venus

El Japó vol explorar Venus. El país ha llançat des d'un centre espacial al sud del país la sonda Akatsuki, que explorarà l'atmosfera i el clima d'aquest planeta durant dos anys. Amb aquesta missió es complementaran les dades de la sonda Venus Express, que l'Agència Europea de l'Espai va llançar l'any 2006.

Actualitzat
L'Akatsuki, "aurora" en japonès, s'ha enlairat des del Centre Espacial Tanegashima. Es calcula que arribarà en uns set mesos a l'òrbita de Venus, on romandrà al voltant de dos anys per enviar informació sobre els fenòmens meteorològics del planeta.

Venus és similar a la Terra en grandària i massa, però està cobert de diòxid de carboni, amb una temperatura i pressió molt elevades i envoltat de gruixuts núvols d'àcid sulfúric. Segons l'Agència d'Exploració Aeroespacial Japonesa (JAXA), determinar les causes d'aquest ambient podria contribuir a donar dades sobre el naixement de la Terra i les seves fases climàtiques.

L'Akatsuki, d'uns 500 quilos, orbitarà a distàncies que variaran entre els 300 i els 80.000 quilòmetres de la superfície d'aquest planeta.

La missió té previst complementar les dades de la sonda Venus Express de l'Agència Espacial Europea, que va entrar en l'òrbita del planeta l'abril del 2006 per estudiar en gran detall l'atmosfera gràcies a un espectròmetre d'imatge infraroja i visible (Virtis).
Anar al contingut