Pla obert del conseller d'Interior, Jordi Jané, saludant membres de la policia local i Protecció Civil de Roda de Berà. Imatge del 8 d'abr…
Pla obert del conseller d'Interior, Jordi Jané, saludant membres de la policia local i Protecció Civil de Roda de Berà. Imatge del 8 d'abril de 2017. Horitzontal.

Jané reitera la responsabilitat del govern basc i els partits polítics després del desarmament d'ETA

ACN Roda de Berà.-El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha reiterat aquest dissabte la responsabilitat del govern basc i els partits polítics després del desarmament d'ETA. En una visita a Roda de Berà (Tarragonès), Jané ha apuntat que "en aquest procés, s'ha de tenir molt en compte el conjunt de forces democràtiques i el govern del País Basc". El conseller ha dit que "ETA ha fet molt mal i ja hauria d'haver entregat les armes" i que la dissolució "és una exigència que hem reclamat de fa molts anys". D'altra banda, Jané, que ha condemnat l'atac a Estocolm de divendres, ha explicat que encara s'està treballant per tancar l'ordre del dia per celebrar aviat una Junta de Seguretat de Catalunya, que fa vuit anys que no es reuneix, i ha avançat que la previsió és que es pugui fer a finals d'abril o principis de maig.

Jané ha condemnat l'atemptat d'Estocolm, a Suècia, que ha descrit com "una brutalitat" que demostra que "amb pocs mitjans es pot fer molt mal". De fet, ha recordat que Daesh "pregona amb els seus postulats que amb qualsevol instrument a la mà es pot fer mal i causar terror". En aquest sentit, i tenint en compte que són uns fets que s'han repetit a diversos països europeus, Jané ha apuntat que cal coordinar tots els cossos i organismes internacionalment i tenir "la màxima coordinació i intercanvi de dades".D'altra banda, pel que fa a la Junta de Seguretat de Catalunya, que fa vuit anys que no se celebra, el conseller ha explicat que es continua avançant amb el Ministeri de l'Interior perquè es pugui convocar aviat. Segons Jané, cada vegada es fa més necessària la seva celebració per intercanviar informació, que es pugui entrar al centre d'intel·ligència contra el terrorisme i que el cos de Mossos passi com a membre permanent.El conseller ha explicat que "hi ha una bona col·laboració amb el Ministeri d'Interior per anar tancant l'ordre del dia, que ja és molt avançat" i amb el qual s'ha treballat des de fa un mes, quan Jané es va reunir amb el ministre Zoido a Madrid per abordar la qüestió. La intenció és que la Junta se celebri abans d'arribar a l'estiu: "si podem fer-ho a l'abril o, com a molt tard, a principis de maig", ha dit Jané.Inauguració dependències policials a Roda de BeràJané ha visitat Roda de Berà aquest dissabte, on ha inaugurat les noves dependències policials on els agents ja treballen des del 28 de desembre de 2016. El conseller, acompanyat de l'alcalde, Pere Virgili, ha destapat un trencadís de la façana de l'edifici amb l'escut de la policia local. A les dependències també hi ha instal·lada l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, organització número 120 registrada des de divendres.

Anar al contingut