Barcelona

Jané reclama per carta convocar la Junta de Seguretat davant el silenci del ministre

El conseller d'Interior també demana la presència dels Mossos a la mesa d'avaluació de l'amenaça terrorista

RedaccióActualitzat

En una carta al ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido Álvarez, el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, reclama la "necessitat de convocar amb urgència la Junta de Seguretat de Catalunya", que no s'ha reunit -recorda- des del març del 2009.

Jané recorda al ministre que Espanya està en un nivell de màxima alerta -4 sobre 5- per l'amenaça jihadista i que moltes de les operacions policials contra el terrorisme s'han fet a Catalunya. Concretament, en aquest 2017, de les 26 operacions a Espanya, 9 s'han fet a Catalunya. De les 35 persones detingudes a Espanya, 13 s'han detingut a Catalunya.

Per Jané, aquestes xifres fan evident la feina important de la policia, però també la necessitat de convocar la Junta de Seguretat de Catalunya per afavorir "l'intercanvi d'informació en l'àmbit internacional i en les relacions de col·laboració i auxili amb les autoritats policial d'altres països". El conseller també recorda que la Generalitat hauria d'estar present "en els grups de treball de col·laboració amb les policies d'altres països en què participi l'Estat."

Jané també reclama al ministre la presència dels Mossos a la mesa d'avaluació de l'amenaça terrorista o al CITCO:

"També queden pendents, entre altres aspectes importants per ser acordats a la Junta de Seguretat, la incorporació amb caràcter permanent de la policia de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, a la mesa d'avaluació de l'amenaça terrorista o la integració dins del CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat."

Sense resposta del ministeri

No és la primera vegada que Jané demana la reunió de la Junta de Seguretat. De fet, tota la primera part de la carta és una llista exhaustiva de les vegades que ha intentat contactar amb el ministre o reunir-s'hi.

"L'1 de juny passat, un cop aprovat pel Congrés dels Diputats el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017, et vaig trucar al despatx i et vaig enviar un missatge i, com que encara no he pogut contactar directament amb tu, t'adreço aquesta carta per demanar-te, una vegada més, la necessitat de convocar amb urgència la Junta de Seguretat de Catalunya, prevista a l'article 164 del seu Estatut d'Autonomia."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut