Un activista negre aconsegueix liderar el partit nazi americà per destruir-lo

El reverend Stern -de pell negra- és el president del Moviment Nacional Socialista dels EUA
Un activista negre aconsegueix liderar el partit nazi americà per destruir-lo
Detroit

Un activista negre aconsegueix liderar el partit nazi americà per destruir-lo

El reverend Stern -de pell negra- és el president del Moviment Nacional Socialista dels EUA
Xevi Miró Actualitzat
TEMA:
Racisme

Un afroamericà ha aconseguit que el nomenessin president d'un dels partits nazis amb més història dels Estats Units, el Moviment Nacional Socialista (NSM). Es diu James Heart Stern i és un reverend i activista pels drets civils. Un cop amb el càrrec, segons declaracions a la CNN, la seva intenció és "canviar, donar-li la volta i com a darrer pas, destruir" l'organització que l'odia per ser negre. I ho està aconseguint.

 

 

Un canvi de poder per "protegir" l'organització

Stern es va apropar al partit nazi amb l'excusa de fer-los un rentat de cara. Jeff Schoep, el seu president des del 1994, estava preocupat per les conseqüències legals que ell i el partit tindrien al veure's involucrats amb els fets de Charlottesville. El partit, a més, estava enmig d'una lluita interna pel poder i es debatia sobre ser més moderats en les formes. Per això, Schoep va pensar que cedir-li el poder a Stern podia ser una bona idea. Li va cedir la presidència i la direcció del partit perquè, segons Stern, aquesta era la millor manera de "protegir al grup del procés judicial" en el qual estan immersos.

Els primers contactes entre tots dos van començar el 2017, arran de la falsa amistat que Stern havia aconseguit anys abans amb un líder del Ku Klux Klan, organització supremacista amb la qual també va intentar acabar.

 

Jeff Schoep, líder de l'NSM

 

Rentat de cara radical

L'NSM és un partit que utilitzava l'esvàstica i els uniformes nazis per manifestar-se. En el primers contactes, el reverend Stern ja va convèncer Shoepp perquè el partit renunciés a l'esvàstica -que van canviar per símbols nazis menys evidents-. Després que Schoep i el partit fossin denunciats per l'atropellament de Charlottesville, aquest va tornar a contactar amb Stern al gener del 2019.  

En una carta de l'antic líder nazi als militants, diu que Stern el va "enganyar" perquè el va convèncer que, si volia "el millor per protegir la nostra organització contra les demandes que ens estan interposat, li havia de cedir la presidència de l'NSM".

La idea de Stern és destruir el Moviment Nacional Socialista i el Ku Klux Klan, dues organitzacions que, segons ell, "se'ls ha donat uns privilegis que no es mereixen". Amb tot, Stern també ha declarat que no dissoldrà el partit que presideix perquè no vol que els neonazis es reinventin en un altre grup: "tot està obert, els meus plans són que el grup no prosperi".

 

Un altre BlacKkKlansman

ARXIVAT A:
Racisme