Ja tenim 35.000 periodistes ciutadans a El meu 3cat24!!

L'ús de les eines 2.0 que es troben per internet ha fet dels lectors del 3cat24 una comunitat de periodistes ciutadans molt activa, que creix de manera imparable. Durant el 2010, els usuaris han enviat més de 14.000 notícies. Ara us oferim un tast de les més destacades.

Actualitzat
La comunitat de periodistes ciutadans d'"El meu 3cat24" creix de manera exponencial, any rere any. A finals del 2010, ja són més de 35.000 els lectors registrats que aporten informacions originals de caire social, polític, tecnològic, educatiu, cultural i d'oci.

"El meu 3cat24" s'ha convertit en un mitjà d'informació ciutadà i la seva portada ens transporta diàriament a llocs ben diversos: un concert de Lady Gaga, la visita del papa a Barcelona, una manifestació en contra de les nuclears, el rescat d'un escalador ferit, un incendi a Menorca o una competició de vela a l'Ampolla. Aquests són només els títols d'algunes de les notícies més vistes a "El meu3cat24" durant aquest 2010. En total han estat més de 14.000 notícies rebudes! Per ser més exactes: 13.016 fotos, 650 vídeos, 288 textos i 120 àudios.

La participació ha arribat a cotes molt altes, sobretot en moments d'actualitat generalitzada com la nevada del 8 de març. En només 24 hores vam rebre més de 3.000 fotos i 200 vídeos dels lectors informadors. Des de tots els punts de Catalunya, milers d'usuaris explicaven la seva sorpresa pel fenomen meteorològic i, a mesura que avançava la tempesta de neu, "El meu 3cat24" també es feia ressò del neguit de molts lectors per quedar-se aïllats als seus municipis. TV3 i Catalunya Ràdio van fer d'altaveus d'aquesta allau d'informació ciutadana.

El meu 3cat24 on Dipity.



Quan els lectors informen...

És un nou espai dedicat a potenciar el periodisme ciutadà entre els usuaris d'"El meu3cat24" més actius, amb inquietuds per l'actualitat informativa. Es pot seguir la seva producció de notícies i localització geogràfica a partir d'un Google Maps.

Catalans pel món

És el blog estrella de l'espai de participació. Des del 2008, compartim les aventures de catalans que viuen en diferents parts del món. Ells són "lectors corresponsals" i ens informen de l'actualitat internacional. A través de les seves cròniques també aprenem dels costums i de la vida en altres països.

Kiosk Jove
Ens hem obert al periodisme ciutadà més jove a través dels alumnes de 65 centres educatius, de primària i secundària, repartits per tot Catalunya. Una mirada informativa fresca del que passa als municipis catalans amb ulls juvenils.

La queixa del lector
Denúncies, queixes o protestes dels ciutadans de municipis de Catalunya que volen millorar el lloc on viuen, que no es perdi un patrimoni cultural, que es recordi el llegat històric, que s'arregli un barri degradat de la ciutat o que incrementin la recollida de brossa d'una població. Vols dir-hi la teva?

Barraques
Descobrim històries personals de gent que va viure a les barraques de Barcelona durant els anys 60 del segle passat. Com eren les escoles, els casaments, com s'aconseguia el subministrament d'aigua i llum? I qui era la iaia Virgília? No et pots perdre el passat!

Cada dia un blog en català
Qui va dir alguna vegada que la blogosfera catalana era petita? Des del 2008, "El meu 3cat24" destaca diàriament un blog escrit en la nostra llengua. Oci, cultura, esports, poesia, novel·la eròtica, fotografia, música, política, economia, tecnologia, cuina, etc. La blogosfera catalana... petita? Aquest any hem donat a conèixer més de 250 bitàcoles personals. I la teva, quina és?

Podcast-FB-Twitter- xarxes...
.
I com que estem de descobriments, volem conèixer pàgines de Facebook en català i saber quins podcasts s'enregistren en la nostra llengua. Passa per la nostra pàgina d'àudios i para l'orella. També som al Twitter, i ens fem seguidors teus si ens expliques coses interessants. I tu, ets a les xarxes? "El meu 3cat24" es fa fan teu.

La postal de l'estiu

La secció favorita dels lectors fotògrafs. Autèntiques postals enviades des de racons espectaculars de la geografia mundial. Durant dos mesos, "El meu 3cat24" es converteix en una gran bústia de paisatges i detalls mundans que després passen per l'estricta votació dels lectors. L'autor de la millor fotografia s'emporta una càmera digital. Vols provar sort?

I al 2011 estrenarem moltes altres seccions sorgides dels vostres comentaris, correus, Twitters, Facebooks, blogs, etc.

Us volem felicitar i animar-vos a fer més ús d'aquest espai de participació que és vostre l'any vinent!

Encara no ets usuari d'"El meu 3cat24"? Què esperes?

Per a qualsevol dubte en l'enviament de continguts es pot consultar la pàgina d'instruccions o posar-se en contacte per correu electrònic a elmeu3cat24@tv3.cat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut