Marbella

Ja són set els empresonats per la trama de corrupció a l'Ajuntament de Marbella

La trama de corrupció de l'Ajuntament de Marbella ja ha portat set persones a la presó. Els últims a entrar-hi han estat Montserrat C.C i Óscar Alberto Benavente, dues persones de confiança de Juan Antonio Roca. Abans d'ell, la primera tinent d'alcalde, Isabel García Marcos, ja hi havia ingressat. El magistrat del cas creu que García Marcos va dissenyar un concurs públic fraudulent per afavorir una empresa de lloguer de cotxes. També són a la presó l'alcaldessa, l'assessor d'Urbanisme, el regidor de Trànsit i Transports, i l'empresari Ismael Pérez Peña.

Actualitzat
La policia va localitzar a casa de García Marcos 360.000 euros en efectiu, uns diners que, segons la seva propietària, procedien d'una herència i també de diversos regals de casament. El jutge creu que la regidora, juntament amb quatre integrants més de la corporació, van aprovar unes taxes de retirada de vehicles de la via pública per pagar un deute que tenien amb el propietari de l'empresa de lloguer de vehicles, l'empresari Ismael Pérez Peña -ingressat també a la presó-. També van acordar adjudicar-li novament la concessió de les grues municipals.

Fonts del centre penitenciari d'Alhaurín de la Torre han informat que García Marcos comparteix cel·la amb l'alcaldessa de Marbella, Marisol Yagüe. Fonts de la presó han explicat que, tret dels casos en què hi ha una ordre judicial d'incomunicació, "és millor que estiguin juntes dues persones que es coneixen".

Dels 23 detinguts en el marc de l'Operació Malaia, de moment ja n'han comparegut 11 davant del jutge, Miguel Ángel Torre. D'aquests, set han estat enviats a la presó. Pel que fa als altres quatre, el magistrat ha dictat llibertat amb fiances de 30.000 euros per al regidor de Cultura de Marbella, José Jaén Polonio; de 20.000 euros per a l'empresari detingut a Màlaga José Luis Alonso Boyer, i de 12.000 euros per al també empresari arrestat a Màlaga Julio de Marco.

El magistrat ha deixat en llibertat amb càrrecs el secretari municipal, Leopoldo Barrantes, i els empresaris Juan Miguel Saavedra i Jaime Hachuel. Aquest últim ha estat el darrer dels 23 arrestats a declarar. El magistrat que porta el cas li imputa un delicte de blanqueig de diners.

Tot i que l'alcaldessa de Marbella i el regidor de Trànsit també són a la presó, de moment, l'alcalde en funcions, Tomás Reñones, un exfutbolista de l'Atlètic de Madrid que va arribar al consistori de la mà de Jesús Gil, ha anunciat la seva intenció de continuar governant la ciutat andalusa. Tots els regidors, però, han posat els seus càrrecs a disposició de la Junta d'Andalusia.
Anar al contingut