Barcelona

Ja són més de 600 les persones afectades de gastroenteritis per beure aigua envasada

L'embotelladora és Eden Spring, que ha anunciat la retirada de més de 6.000 garrafes repartides entre gairebé un miler d'empreses

RedaccióActualitzat
El nombre d'afectats per un brot de gastroenteritis per consum d'aigua envasada a empreses de Barcelona i Tarragona s'eleva fins a 678, segons ha informat aquest dissabte la Conselleria de Salut de la Generalitat. Tots són treballadors que consumien aigua en garrafes instal:lades en diferents empreses.

Les persones afectades van començar a presentar símptomes característics entre els dies 11 i 15 d'abril: nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, febrícula i algun cas amb febre alta. Només hi ha una persona ingressada en un centre sanitari i la seva evolució és favorable. El quadre clínic és lleu i remet al cap d'unes 48 hores.Tot apunta que el nombre de persones afectades encara creixerà més a mesura que els serveis sanitaris vagin recollint més notificacions de casos.

L'embotelladora és Eden Spring, que ha anunciat la retirada de més de 6.000 garrafes repartides entre gairebé un miler d'empreses. L'origen del problema estaria en sis lots d'aigua subministrada per Font d'Arinsal d'Andorra.

El director de Font d'Arinsal ha confirmat que l'aigua provenia de la seva empresa, però ha afegit que no se sap si el problema és de l'aigua o dels envasos reutilitzables, subministrats per Eden Spring. Feia només una setmana que Font d'Arinsal treballava amb Eden Spring, que són els encarregats de subministrar-li els taps i els envasos de 20 litres.

El Departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), de manera coordinada amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), està investigant el brot i també ho ha comunicat a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ( AECOSAN) a través del sistema d'alertes per activar els mecanismes de coordinació internacional previstos en aquests casos.

També ofereixen informació a través del telèfon 061 Cat Salut Respon
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut