Lieja

Ja són 5 els morts i més de 120 els ferits en un atac al centre de Lieja

Un home armat amb un fusell, un revòlver i granades ha causat almenys 5 morts -ell inclòs- i més de 120 ferits, segons l'últim balanç encara no oficial, en un atac al centre de la ciutat valona de Lieja. L'assaltant ha disparat contra la gent que hi havia a la plaça Saint Lambert, davant de la fira de Nadal i del Palau de Justícia, i hi ha llançat 3 granades. L'agressor ha estat identificat com un home de 33 anys, que estava en llibertat condicional, tenia antecedents per possessió d'armes i drogues i havia de comparèixer aquest mateix dimarts davant la policia. Es descarta, per tant, la hipòtesi que es tractés d'un atemptat terrorista o actués en col·laboració amb altres persones.

RedaccióActualitzat
Segons ha informat la fiscal belga Danielle Reynders, a més de l'autor de l'atac, identificat com a Nordine Amrani, han mort un noi de 15 anys, un de 17 i una dona de 75 anys. Aquests dos últims han mort a l'hospital, mentre que el primer ja ha perdut la vida al mateix lloc dels fets, la plaça principal de Lieja. Els mitjans locals parlen de 2 morts més, dels quals encara no hi ha confirmació oficial.

L'agressor ha llançat tres granades contra la teulada d'un forn de pa. Diversos testimonis han assegurat que l'home s'ha suïcidat d'un tret al cap, tot i que no es descarta que hagi mort a causa de l'efecte dels explosius.

L'assaltant havia de comparèixer davant la policia aquest dimarts al matí, però no ha transcendit per quin motiu. Segons la representant del ministeri públic, era un "vell conegut de la policia i la justícia" que ja va ser condemnat per possessió d'armes i tràfic de drogues i mercaderies. L'any 2008 li van trobar a casa armes, llançagranades i molta munició.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut