Madrid

Ja són 22 els morts durant el pont de maig a les carreteres espanyoles

Des que es va iniciar l'operació especial de trànsit amb motiu del pont del Primer de Maig, han mort 22 persones a les carreteres espanyoles, 15 menys que el mateix període de l'any passat. Així ho han informat fonts de la Direcció General de Trànsit, que també han explicat que des de les tres de la tarda de divendres passat, hi ha hagut 20 accidents de trànsit mortals. En els sinistres, dotze persones han quedat ferides greus i nou més, lleus.

Actualitzat

L'inici del pont ja va començar de manera tràgica. Divendres a la tarda hi va haver els primers dos accidents de trànsit en els quals van morir dues persones i dues més van quedar ferides greus, mentre que una tercera quedava ferida lleu. Dissabte van morir vuit persones en vuit accidents de trànsit més que també van provocar tres ferits greus i sis de lleus. La jornada més tràgica, però, va ser diumenge, quan van morir 12 persones en deu accidents, que també van causar set ferits greus i dos de lleus.

Des de les tres de la tarda de divendres la Direcció General de Trànsit té en marxa el dispositiu especial. L'operatiu s'estendrà fins a la mitjanit de dimecres, pel dia festiu a la comunitat de Madrid. I és que la DGT preveu per aquests dies uns 8.200.000 desplaçaments de llarg recorregut, un 23% més que en les mateixes dates del 2006.

En aquest dispositiu participen 8.000 agents de la Guàrdia Civil, juntament amb 400 funcionaris i personal tècnic especialitzat que atenen les tasques de supervisió, regulació i informació en els diferents centres de Gestió del Trànsit, situats a València, Màlaga, Madrid, Sevilla, Saragossa, la Corunya i Valladolid. Un dispositiu que ve reforçat per 990 càmeres de televisió, 2.060 estacions que prenen dades, 1.639 panells de missatges variables instal·lats en les carreteres i 18 helicòpters que faran les feines de vigilància.

Anar al contingut