Ceuta

Ja són 15 els morts després de la polèmica operació de la Guàrdia Civil a Ceuta

S'han trobat dos cadàvers més de subsaharians a les platges de Ceuta. Amb els dos cossos recuperats aquest dissatbe al matí ja són cinc els cossos sense vida trobats en aigües espanyoles. La resta, deu més, s'han trobat en territori marroquí. A causa de la polèmica operació de la Guàrdia Civil el nombre de casos podria augmentar.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha recuperat aquest dissabte al matí, els cadàvers de dos immigrants subsaharians morts el 6 de febrer a Ceuta. El primer ha estat trobat a 500 metres de la platja de la Ribera i el segon molt prop de la platja de l'Almadraba, tots dos en aigües jurisdiccionals espanyoles. Amb aquest ja són 15 els morts després d'intentar entrar a la ciutat espanyola, vorejant l'espigó que fa de frontera. El nombre de víctimes, que podria augmentar perquè encara hi ha desapareguts, és un dels enigmes que planen sobre aquest cas.

Aquests dies també s'ha sentit un rosari de declaracions, aparentment contradictòries. Les imatges, però, demostren l'ús de material antiavalots per part de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil va publicar un video del dia de l'assalt per defensar-se de les crítiques que ha rebut per la seva actuació. Les imatges recullen el recorregut dels immigrants fins arribar a la tanca de Ceuta i mostra els assaltants llançant pedres contra els agents. El que no mostra el vídeo de la Guàrdia Civil són els trets de pilotes de goma i de pots de fum que els agents haurien llançat contra els immigrants quan eren a dins de l'aigua. Això es pot veure en unes altres imatges. Com també es pot saber de l'actuació de la Guàrdia Civil a través d'alguns testimonis.

El testimoni de TV3

Les versions de la policia les desmenteix un dels supervivents, entrevistat per TV3, que denunciava que va rebre l'impacte d'una bala de goma quan era a l'aigua. El portaveu de la Creu Roja, Germinal Castillo, ha declarat que la xifra de morts suposa una de les tragèdies més grans relacionades amb l'emigració dels últims 15 anys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut