Ja pots saber quina vacuna et tocarà en demanar cita prèvia per a la primera dosi
3.408.951 de persones han rebut la primera dosi de la vacuna (ACN/Estefania Escolà)

Ja pots saber quina vacuna et tocarà en demanar cita prèvia per a la primera dosi

S'obre la porta a escollir quina vacuna posar-se perquè es poden anar seleccionant diferents punts de vacunació fins a trobar la que es vol

RedaccióActualitzat

Les persones que demanen hora per posar-se la primera dosi de vacuna a través del web ara ja poden saber quina vacuna els posaran.

Un cop han triat dia, lloc i hora, en el missatge de confirmació hi apareix també quina és la vacuna prevista.

Això obre la porta a escollir quina posar-se, dins les previstes per a cada col·lectiu, ja que es poden anar seleccionant diferents punts de vacunació fins a trobar la que es vol.

 

 


Avança la vacunació

A Catalunya, una quarta part dels ciutadans de 40 a 49 anys, un 27% concretament, ja tenen posada una primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Es tracta de l'últim grup a incorporar-se a la vacunació.

En el conjunt de la població, el 43% té la primera dosi de la vacuna i el 26% ha completat la pauta.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, en total són ja 3.408.951 catalans els que han rebut la primera dosi de la vacuna del coronavirus (43,5%), i 2.076.064, la pauta completa (26,5%).

Entre els de 60 a 69 anys, està molt avançada la cobertura en primera dosi (el 82%), i va creixent el percentatge dels que completen la pauta: 9,6%.

El percentatge és encara baix en comparació amb altres grups d'edat perquè se'ls va administrar AstraZeneca i l'interval entre la primera i la segona punxada d'aquesta vacuna és de com a mínim 12 setmanes, mentre que el de Pfizer, per exemple, és de tres.


Segona dosi per al grup de 60 a 69

De fet, el Departament de Salut va obrir aquest dilluns el procediment per donar cita a les persones de 60 a 69 anys que han de rebre la segona dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

S'han començat a enviar SMS a les persones que aquesta setmana compleixen les 11 o 12 setmanes de la primera dosi, i se'ls convoca a programar-se la cita a través de la web.

Salut assegura que disposa de prou dosis d'AstraZeneca per cobrir aquest tram de la vacunació.

En el grup de persones que tenen més de 70 anys, la cobertura de vacunació està molt avançada: per sobre del 92% en primera dosi i el 90% amb la pauta completa.

Entre els treballadors essencials, han estat vacunats amb la pauta completa el 57,6%, i el 78,4% té la primera injecció.


Un error en la franja de 30 a 39 anys

Aquest dimarts, Salut ha publicat per error l'adreça a internet per demanar hora les persones de la franja de 30 a 39 anys. El Departament assegura que són les proves habituals per tal d'estar preparats per quan arribi el moment d'obrir aquest grup d'edat i poder reaccionar tècnicament el més ràpid possible. Però ha confirmat que aquesta franja d'edat encara no està oberta.

185 ingressats a l'UCI

Catalunya ha registrat fins aquest dimarts 695.937 casos confirmats acumulats de coronavirus, 522 més que en el recompte de dilluns, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través del seu portal web.

La xifra total de morts se situa en 22.232, quatre més que dilluns: 14.144 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.566 a residències, 1.182 a domicilis i 2.340 que no són classificables per falta d'informació.

Pel que fa als pacients que actualment estan ingressats, la xifra se situa en 546, set més que a l'últim recompte. D'aquests, 185 es troben a les UCI de centres públics i privats, cinc més que dilluns.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19SalutVacunes
Anar al contingut