Pla general d'una aula d'universitat amb estudiants d'esquenes mirant les indicacions d'una membre del tribunal
Aula de la Universitat Pompeu Fabra, el primer dia de les PAU (ACN/María Belmez)

Consulta la nota de la selectivitat: les dates clau per accedir a la universitat

El termini de preinscripció universitària aquest 2024 és del 4 al 28 de juny i la publicació de la primera assignació de places serà el 10 de juliol

RedaccióActualitzat

Ja es poden consultar els resultats oficials de les proves d'accés a la universitat, les PAU. Des d'ara, els estudiants que es van presentar a la convocatòria ordinària (la que es va fer entre el 4 i el 6 de juny) ja poden consultar les notes al portal d'accés a la universitat.

Amb la publicació dels resultats, també comença el període de tres dies per demanar una revisió d'examen. És a dir, des del dimecres 19 fins al divendres 21 de juny a les 14.00.

La petició es fa a través del mateix portal d'accés a la universitat, i es pot triar entre dues opcions que són excloents: una verificació per comprovar que el recompte de punts de cada exercici s'ha fet bé o una nova correcció de la prova. Els resultats de la revisió se sabran el dimarts 2 de juliol.

Els estudiants que hagin demanat revisió podran sol·licitar veure l'examen fins al 5 de juliol, però això no canviarà res, perquè és un tràmit que no permet cap mena de reclamació addicional.

Demanar una verificació implica que es revisi que totes les preguntes han estat avaluades --que no ha quedat cap apartat sense corregir--, que no hi ha hagut cap error de càlcul en el recompte de punts de cada pregunta o algun error formal. El resultat només pot ser igual o superior a la nota inicial.

Demanar una nova correcció implica entrar a avaluar com s'han valorat els continguts, i la nota que surti serà la mitjana entre la primera i la segona correcció.

A partir d'aquest dimarts, els estudiants poden calcular la nota de tall. Aquí es pot consultar com pondera cada matèria de modalitat segons els estudis als quals es vulgui accedir.
 

S'activa el calendari: preinscripció i assignació de places

Els estudiants que vulguin accedir a la universitat han de formalitzar la preinscripció universitària. El període per fer efectiu aquest tràmit es va obrir el 4 de juny i s'allargarà fins al 28 de juny inclòs.

En el cas d'haver demanat una revisió d'examen, la nota arribarà el 2 de juliol, quan ja s'hagi tancat la preinscripció, però abans que hi hagi la primera assignació de places, que és el 10 de juliol.

Si es demana una verificació o una nova correcció d'una o més matèries de les PAU, s'entra en el procés d'assignació de places amb la nota resultant del procés de verificació o nova correcció.

Si, per qualsevol cosa, la nota arriba fora de termini o es volen fer canvis en la preinscripció passat el 28 de juny, cal presentar la documentació acreditativa telemàticament al perfil de l'estudiant del portal d'accés a la universitat i formalitzar una petició de documentació fora de termini a l'apartat "Les meves peticions". A la petició s'han d'exposar els motius pels quals es presenta la documentació fora de termini.

Un cop publicada la primera assignació de places, el 10 de juliol, comença l'assignació definitiva, de l'11 al 15 de juliol (tots dos inclosos) i el període de matrícula dels assignats en primera preferència, del 12 al 17 de juliol.

Després de l'assignació definitiva de la primera assignació de places, el 22 de juliol es publicarà la segona assignació de places, i el període de matriculació es podrà fer del 23 al 25 de juliol. La publicació de la resta d'assignacions, fins a la desena, s'allargarà fins al 22 d'octubre.

Pots consultar, en aquest enllaç, el calendari complet de la preinscripció universitària amb tots els terminis d'assignacions de places i de matrícula. I, en aquest cercador d'estudis del Canal universitats, hi trobaràs tota l'oferta formativa.

Pla general d'una aula amb estudiants a punt de començar les proves PAU
Estudiants abans de començar el primer examen de la selectivitat a la Facultat de Dret de la UdL (ACN/Ignasi Gómez)


Quan es faran les PAU de setembre?

Els alumnes que no hagin obtingut una nota satisfactòria tindran una segona oportunitat, si ho volen, d'aquí tres mesos. S'hi poden matricular del 22 al 25 de juliol i, enguany, la convocatòria extraordinària de les proves d'accés a la universitat a Catalunya es farà els dies 3, 4 i 5 de setembre.

Posteriorment, els resultats de les proves se sabran el 17 de setembre, i se'n podrà demanar la revisió fins al 19 de setembre.

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut