Ja poden obrir tots els centres de dia, si el 85% dels usuaris estan vacunats
Usuaris del centre de dia de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell en una imatge del setembre del 2019 (ACN/Albert Lijarcio)

Ja poden obrir tots els centres de dia, si el 85% dels usuaris estan vacunats

Han de complir les mesures de seguretat de mascareta, distància, higiene i grups de convivència

Laura GalánActualitzat

Cada cop hi ha més gent gran vacunada i això està permetent que de mica en mica tornin a obrir els centres de dia. Ho fan en condicions de seguretat molt estrictes, però per als seus usuaris és la millor manera de començar a recuperar la seva vida d'abans d'aquest llarg any de pandèmia.

Fins ara només estaven oberts el 25% dels 912 centres de dia que hi ha a Catalunya, sobretot els que eren totalment independents o els que, dins d'una residència, podien tenir circuits diferenciats.

Això ha canviat i ara tots poden tornar a obrir. Han de presentar un pla de contingència i assegurar-se que almenys el 85% dels usuaris estan vacunats. També han de treballar amb més distància, més neteja i més controls.

 

 

El fet de no poder assistir a aquests centres ha afectat molts usuaris perquè els provoca aïllament social, deteriorament de les capacitats cognitives i físiques o modificació d'hàbits saludables. Als cuidadors els pot suposar una sobrecàrrega difícil de compaginar.

Ara, els centres poden tornar a obrir per fer-hi l'activitat grupal presencial. Això sí, s'han de complir les mesures de seguretat distància personal, ús de mascareta, grups estables de convivència i neteja, desinfecció i ventilació de l'espai.

Les unitats estables de convivència han de ser d'un màxim de 15 persones amb uns espais específics per no barrejar-se amb altres unitats.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut