Nederland, Països Baixos, és el nom oficial del país

Ja no en direm Holanda: no és vàlid per referir-se a tots els Països Baixos

La resta del territori s'ha queixat perquè Holanda només són dues províncies del país

Actualitzat

Holanda només és una part dels Països Baixos, i per acabar les queixes de la resta del territori, a partir d'aquest primer d'any 2020, el govern neerlandès ha decidit que ja no es pot fer servir el nom d'Holanda per referir-se a tot el país, únicament se'n podrà dir Països Baixos.

 

Holanda, marca turística

Fins ara Holanda s'utilitzava com la marca turística amb la qual s'identifica el conjunt del país. De fet, es fa servir, indistintament i sense complexos. El govern ha ordenat esborrar "Holanda" com a identificador global, davant la pressió de la resta del territori.

Per Holanda, aquell pla país ple de tulipes, molins de vent, esclops de fusta i vaques holandeses...

 


El govern neerlandès ha fet servir fins ara, en la seva web oficial, la marca Holanda per referir-se a tot el país

 

L'Holland Pass, és el nom de l'abonament multitransports que el govern posa a disposició de tots els ciutadans del món per poder viatjar per tot el país.

A la web oficial del govern holandès, "Holanda" ha estat fins ara el nom de reclam per als turistes que busquen fer un volt pel país, de nom oficial "Nederland", els Països Baixos.

Només dues províncies

Tot el país no és Holanda. El país es diu Països Baixos. Holanda són només dues províncies: la d'Holanda del nord i la d'Holanda del sud. El cert és que en aquest dues províncies hi ha la ciutat més turística, Amsterdam, i el motor econòmic del país, el port de Rotterdam, i la ciutat que acull el govern, la Haia.

 


A la província d'Holanda hi ha Amsterdam, la ciutat més turística del país

 

Però la resta de províncies s'han queixat, perquè l'Holanda històrica, la de les dues províncies, s'endú tota la fama. Així que el govern neerlandès ha decidit, a partir d'aquest 1 de gener, que ja no es pot fer servir el tot per la part, i que el nom d'Holanda ja no és vàlid per anomenar tots els Països Baixos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut