L'aplicació Eleccions 14F, ja disponible

Ja es pot descarregar l'app per saber en directe si el teu col·legi electoral està ple

L'aplicació monitoritza el percentatge d'ocupació dels col·legis electorals a temps real a través de pestanyes de diferents colors

RedaccióActualitzat

L'aplicació Eleccions 14F ja es pot descarregar al telèfon mòbil o la tauleta des d'aquest divendres, quan falten dos dies per a les eleccions al Parlament de Catalunya i a punt de tancar la campanya electoral. Amb l'app es podrà consultar a temps real l'afluència de persones al local electoral, ja abans de sortir de casa i per evitar aglomeracions i cues.

L'app es pot descarregar per a Android a Google Play i per a IOS a l'App Store.

Tot i les franges horàries per anar a votar proposades per esponjar al màxim l'ocupació dels col·legis electorals, l'aplicació està pensada per saber en directe com està la situació i s'emmarca en les mesures de seguretat contra la pandèmia. De forma molt visual, l'app informarà del percentatge d'ocupació dels locals amb unes pestanyes de color verd, taronja i vermell.

L'app Eleccions 14F permetrà consultar l'ocupació dels locals electorals i també l'escrutini (CCMA)


A banda del monitoratge de l'afluència de persones, l'aplicació permetrà consultar les dades de participació i els resultats, com en comicis anteriors. De fet, es tracta d'una actualització de l'aplicació de consulta dissenyada per a últimes eleccions al Parlament del 2017.

Simulacre de les eleccions del 14F al Papiol (CCMA)

En un principi es va anunciar que l'app Eleccions 14F es podria descarregar cinc dies abans dels comicis, però finalment es pot fer a partir d'aquest divendres, dia que tanca la campanya electoral amb els últims actes dels partits. Dissabte serà la jornada de reflexió.

 

El 14F estarà marcat per les mesures extraordinàries de seguretat sanitària, com ara l'adequació de mercats o patis d'escola com a col·legi electoral. L'increment de meses i col·legis, per reduir la densitat de votants, ha multiplicat el nombre de persones necessàries per constituir les meses electorals. Un terç ha presentat recurs per no anar-hi.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021TecnologiaCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut