San Francisco

Ja es pot consultar Knol, l'opció de Google per competir amb la Viquipèdia

Google vol menjar-li terreny a la Viquipèdia, líder indiscutible, i ho fa amb Knol. Es tracta d'una plataforma amb la mateixa funcionalitat que la Viquipèdia però amb algunes novetats. Els usuaris podran escriure articles, però aquests aniran signats. Els autors podran quedar-se amb part dels beneficis dels articles que es publiquin a la pàgina i fomentar així la participació. La pàgina està oberta des d'aquest dimecres al gran públic. Abans, però, es va fer un fons amb articles de temes diversos escrits per experts.

Actualitzat
L'estrenyiment, la diàlisi, la prevenció del càncer o la millor manera d'instal·lar una pica són alguns dels temes dels documents que s'hi poden trobar. Són només uns centenars però Google espera que puguin arribar als sis milions d'articles que actualment té la Viquipèdia en dotze idiomes. De moment, Knol està disponible en anglès però s'espera que d'aquí a unes setmanes comenci a aparèixer contingut en espanyol.

El principal fet diferencial que busca Google amb aquest nou producte respecte de la Viquipèdia és la cerca de la rigorositat en els articles, anomenats "knols". Per aconseguir-ho, busca autors de solvència en cada temàtica, com per exemple Anne Peters, que dirigeix els programes clínics de diabetis de la universitat de Southern California i que ha escrit un article, justament, sobre la diabetis.

D'aquesta manera s'assegura que la informació publicada sigui veraç i fiable. Més encara quan l'autor firma l'article i, per tant, posa la seva credibilitat com a aval. I en el cas que hi hagi errors, poc probable ja que Knol farà una publicació prèvia revisió dels articles, altres usuaris poden afegir comentaris o esmenes a cada una de les informacions. En cap cas però, i aquesta és una altra diferència respecte de la Viquipèdia, la resta de la comunitat d'usuaris podrà editar els articles ja publicats.
Anar al contingut