Ja és oficial el nou nom de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat

El canvi de denominació fet pel govern espanyol, que no va ser consultat amb la Generalitat, encara no es visualitza en els rètols

Actualitzat

Des d'aquest 1 de març ja és oficial la denominació d'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, una decisió del govern espanyol que no va ser consultada amb la Generalitat.

Quan Josep Tarradellas va tornar a Catalunya, l'any 1977, les instal·lacions es deien aeroport de Barcelona. Hi arribaven 5 milions de passatgers. Ara, a l'aeroport n'hi arriben 50 milions, i a partir d'avui es diu Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

 

El ministre de Foment ha destacat el caràcter dialogant de Tarradellas durant la Transició

El canvi de nom l'ha oficialitzat aquesta tarda el ministre de Foment, José Luis Ábalos, sense cap representant del govern de la Generalitat.

Ábalos ha justificat la incorporació del nom del president Tarradellas com a paradigma del diàleg i la conciliació, com ja es va fer amb l'aeroport de Madrid-Barajas afegint-hi el nom d'Adolfo Suárez.

El ministre Ábalos ha lliurat al net de Josep Tarradellas, Guillem, una fotografia de l'arribada del seu avi a l'aeroport fa 42 anys. Han canviat el nom, però encara no hi ha cap rètol que ho indiqui.

 

La retolació de l'aeroport encara no reflecteix el canvi de nom

L'acte també ha servit perquè el ministre de Foment i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, firmessin l'acord per construir de l'estació de l'AVE a l'aeroport Girona-Costa Brava, que s'ha de convertir, de fet, en la quarta pista de l'aeroport del Prat.

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut