Pla general del nou alcalde de Berga, Ivan Sànchez, amb la vara després de ser investit. Imatge del 16 de juliol del 2021. (Horitzontal)
Pla general del nou alcalde de Berga, Ivan Sànchez, amb la vara després de ser investit. Imatge del 16 de juliol del 2021. (Horitzontal)

Ivan Sànchez és investit alcalde de Berga després de la renúncia de Venturós per depressió

ACN Berga.-Ivan Sànchez ha estat investit nou alcalde de Berga, aquest divendres a la tarda, després de la dimissió de Montse Venturós a causa de la depressió que pateix. El nou alcalde ha estat escollit amb el vot a favor dels vuit regidors de la CUP, i els dos d'ERC, mentre que els cinc de Junts i l'únic del PSC han votat en blanc. En el seu discurs, Sànchez ha assegurat no estar "content del tot", ja que ha esdevingut alcalde perquè "la Venti ho ha deixat de ser per motius de salut". El nou alcalde ha elogiat la feina de la seva antecessora, i ha assegurat que serà recordada com "una de les millors alcaldesses de Berga". Sànchez ha estat l'alcalde accidental durant els cinc mesos de baixa de Venturós.

"Avui és un punt i seguit". El nou alcalde de Berga, Ivan Sànchez, s'ha referit així a la nova etapa amb ell al capdavant de l'Ajuntament. Sànchez ha avisat que els pròxims dos anys no seran fàcils per la situació epidemiològica i les conseqüències que se'n derivaran, però ha instat tots els grups municipals a treballar per Berga. De la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assistit a l'acte d'investidura de Sànchez. Vilagrà ha explicat que coneix Venturós i que ha volgut ser-hi com a mostra de suport. "Ha estat un tema més emotiu, de coneixences personals i de voler-li donar suport perquè ha fet un gest molt valent de reconèixer una situació complicada. Crec que és important que persones més públiques ho expliquin perquè sovint és una malaltia que no s'entén", ha subratllat. Montse Venturós va anunciar la seva renúncia la setmana passada, després de cinc mesos de baixa per culpa de la malaltia que pateix. L'alcaldessa va anunciar que aquella seria la seva darrera intervenció fins a la seva total recuperació, i va denunciar l'estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals.

Anar al contingut