Madrid

IU proposa un nou pacte que, des de la unitat i el diàleg, permeti treure la lluita antiterrorista de la confrontació política

Esquerra Unida ha reclamat al PSOE i al PP que rebaixin la tensió en matèria antiterrorista. El líder de la formació, Gaspar Llamazares, ha fet una proposta per a un nou pacte antiterrorista basat en el diàleg. IU-ICV demana a ETA que abandoni definitivament les armes, i a l'esquerra abertzale, que s'incorpori a l'activitat institucional.

Actualitzat

Esquerra Unida aposta per un nou pacte que, des de la unitat democràtica i el diàleg, permeti treure la lluita antiterrorista de la confrontació política i electoral. La proposta, que ha presentat el coordinador general de la formació, Gaspar Llamazares, crida ETA a dissoldre's i abandonar definitivament les armes, i Batasuna i el món abertzale, a incorporar-se a l'activitat institucional i deixar de legitimar la violència.

La proposta també reconeix el lideratge del govern espanyol en la lluita antiterrorista i inclou una política penitenciària consensuada i flexible.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut