Carlos Iturgaiz, aquest dilluns al Parlament Europeu
Carlos Iturgaiz, aquest dilluns al Parlament Europeu
Estrasburg

Iturgaiz (PP): "A Espanya no hi ha presos polítics, sinó delinqüents colpistes"

L'eurodiputat del PP ho ha dit quan una eurodiputada del BNG ha demanat que l'Europarlament es preocupi pel pres polític Junqueras

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns a la tarda hi ha hagut un breu picabaralla verbal al Parlament Europeu entre l'eurodiputada del BNG Ana Miranda i el del PP Carlos Iturgaiz.

 

Ha passat al ple del Parlament, quan Miranda ha demanat que la cambra s'adreci al govern espanyol per interessar-se per Oriol Junqueras com a pres polític.

Iturgaiz ha demanat la paraula per negar que Junqueras sigui un pres polític, i l'ha definit com a "delinqüent colpista":

 

Ana Miranda: "Sol·licito que aquest Parlament, en base a l'article 7 del reglament, es dirigeixi a les autoritats espanyoles per preocupar-se per la situació de l'exeurodiputat Oriol Junqueras Vies, actual pres polític."

Carlos Iturgaiz: "President, per recordar-li a la senyora Miranda que a Espanya no hi ha presos polítics. Hi ha delinqüents, i hi ha delinqüents colpistes com el senyor que vostè ha citat. Ha hagut de tenir un lapsus mental... Sí, ensenyi la samarreta, senyora Miranda. Delinqüents colpistes són aquestes persones i no presos polítics, que no existeixen en una democràcia com és l'espanyola."

 

Miranda va ser la substituta d'Oriol Junqueras al Parlament Europeu el 2012, en un relleu pactat en la coalició amb la que es van presentar a les eleccions. Actualment torna a ser eurodiputada després d'haver substituït a Josu Juaristi, d'EH Bildu.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut