Una professional sanitària atén un pacient que pateix coronavirus, en un hospital de Roma
Una professional sanitària atén un pacient que pateix coronavirus, en un hospital de Roma (EFE / Massimo Percossi)

Itàlia trenca la tendència a la baixa i registra 743 morts per coronavirus

El govern de Giuseppe Conte multarà amb 3.000 euros les persones que incompleixin el confinament

Actualitzat

El nombre de morts per coronavirus a Itàlia ha arribat aquest dimarts a 6.820, amb un augment de 743 defuncions en les últimes 24 hores.

D'aquesta manera, Itàlia trenca la tendència dels dos últims dies, quan va haver-hi un descens en la xifra de morts: entre divendres i dissabte van morir 793 persones, entre dissabte i diumenge ho van fer 651 persones i, entre diumenge i dilluns, es van registrar 602 morts.

 

En canvi, els casos positius ascendeixen a 54.030, 3.612 més respecte a dilluns, una baixada per tercer dia consecutiu, segons les dades que ha donat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli.

El nombre de casos de coronavirus a Itàlia des que es va detectar el brot és de 69.176, dels quals 8.326 s'han curat.

 

Diversos pacients en un hospital de Brescia, al límit pels casos de coronavirus
Diversos pacients en un hospital de Brescia, al límit pels casos de coronavirus (EFE / Filippo Venezia)

 

La regió de la Llombardia continua sent la més afectada del país, amb 30.703 contagis i més de 4.000 morts. A continuació hi ha l'Emília-Romanya, amb 9.254 contagis; el Vèneto, amb 5.948 casos, i el Piemont, amb 5.515 positius.

El president del Consell Superior de Sanitat, Franco Locatelli, ha insistit que les mesures restrictives decretades pel govern són fins al 3 d'abril, però ha afegit que, abans que arribi aquesta data, caldrà analitzar la situació per valorar si cal tornar-les a prolongar.

 

En les últimes setmanes, el govern de Roma ha suspès totes les activitats productives no essencials, ha tancat totes els negocis tret dels que ofereixen serveis de primera necessitat, ha tancat escoles i universitats, ha prohibit les reunions socials i esdeveniments esportius i ha tancat els locals d'oci.

Els únics moviments que es permeten a la ciutadania són els que es fan per raons laborals, de salut o per necessitat.

 

Vehicles de l'exèrcit circulant aquest dimarts per la Llombardia
Vehicles de l'exèrcit circulant aquest dimarts per la Llombardia (EFE / Tiziano Manzoni)

 

Multa de 3.000 euros a qui incompleixi el confinament

L'executiu italià ha aprovat aquest dimarts sancions d'entre 400 i 3.000 euros per a les persones que incompleixin les mesures d'aïllament decretades per frenar la propagació de la Covid-19.

El primer ministre, Giuseppe Conte, ha explicat que el decret endureix encara més les sancions ja previstes, amb l'objectiu d'aturar el virus i posar fi a l'actual situació d'emergència. Fins ara, circular sense motiu justificat podia suposar una sanció de 206 euros i fins a tres mesos de presó.

 

La plaça del Duomo de Milà, pràcticament buida per les restriccions de moviment per frenar el coronavirus
La plaça del Duomo de Milà, pràcticament buida per les restriccions de moviment per frenar el coronavirus (EFE / Andrea Fassani)

 

A partir d'ara, s'incrementa la quantitat de les multes, que podran incrementar-se fins a un terç més per aquells que incompleixin la normativa i es moguin en vehicle.

Segons el ministeri de l'Interior, només aquest cap de setmana es van imposar 10.000 multes a persones que van saltar-se el confinament a casa seva.

D'altra banda, aquest dimarts, l'Autoritat Nacional d'Aviació Civil (ENAC) ha autoritzat l'ús de drons com a mesura excepcional per vigilar els moviments dels ciutadans.

 

 

 

ARXIVAT A:
ItàliaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut